Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Techika T835 firmware


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 16-04-2012, 10:40
creddish
Forum Member
 
Join Date: May 2005
Location: Thatcham, Hannington Transmitt
Posts: 5,269
I did a search for update this morning at 10:25 and nothing was found. As I'm currently on 4.8 I assume that presuming the download has started this means that it is 4.8 being downloaded as a "repeat" and the DTG site is in error stating the download is new.

Colin
creddish is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 16-04-2012, 10:53
MarkA
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nottingham
Posts: 935
My box has downloaded v4.8 (built 2012-03-07 at 07:51:58) this morning. I downgraded to v4.1 after last update and will be doing same today and switching off automatic upgrades!
MarkA is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2012, 19:00
Freeview_Viewer
Forum Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,075
How do I downgrade as v4.8 is shockingly bad?
Freeview_Viewer is online now   Reply With Quote
Old 16-04-2012, 20:41
creddish
Forum Member
 
Join Date: May 2005
Location: Thatcham, Hannington Transmitt
Posts: 5,269
How do I downgrade as v4.8 is shockingly bad?
You could read the first few posts in this thread. Depending on your level of computer technical you may need to read further in to the thread.

Colin
creddish is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2012, 12:48
sastek
Forum Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 10
Apparently the 4.8 update is due to be broadcast again from Monday 16th April 10 a.m. till 9 a.m. Wednesday 18th April:
http://www.firmware.org.uk/Hitachi/HDR255.html
That sucks!! I only downgraded to 3.4 on Sunday night, now it is back to 4.8. I don't want to switch off the auto update incase I miss a fixed upgrade

Oh well, back to 3.4 I go after Wednesday.
sastek is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2012, 06:02
Freeview_Viewer
Forum Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,075
How could they release a firmware that is full of bugs. The amount of freezing and resets that that I have to do on only entering the EPG or the library or timers is rediculous.

What is the last known firmware that was stable?

On a side note I was happy with v3.4.
Freeview_Viewer is online now   Reply With Quote
Old 20-04-2012, 09:39
ndsussex
Forum Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
I have found that 4.8 has even more bugs than 4.6; it's just as slow and if any function is used during a recording the picture and sound now jump, this can be seen by looking at the recording count up time on the library during a recording, the time freezes while the box thinks about it's next move. this can be several seconds of recording missed.
ndsussex is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2012, 09:42
futaura
Forum Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Norfolk
Posts: 1,915
How could they release a firmware that is full of bugs. The amount of freezing and resets that that I have to do on only entering the EPG or the library or timers is rediculous.

What is the last known firmware that was stable?

On a side note I was happy with v3.4.
v4.1 is the most recent firmware without these issues, although the CVBS setting became broken before that (v3.7?). Generally, v3.4 is the recommended stable version as this was tested extensively before release by OAD. There were no OADs after that until the dreaded v4.6.
futaura is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 23-04-2012, 01:46
Freeview_Viewer
Forum Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,075
Looks like v4.8 is getting rebroadcast on 30th April 2012

http://www.firmware.org.uk/Hitachi/HDR255.html

Question is, why?

The floors in this version are shocking
Freeview_Viewer is online now   Reply With Quote
Old 23-04-2012, 10:06
futaura
Forum Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Norfolk
Posts: 1,915
Looks like v4.8 is getting rebroadcast on 30th April 2012

http://www.firmware.org.uk/Hitachi/HDR255.html

Question is, why?

The floors in this version are shocking
LOL - yes, the flaws are shocking - sorry, couldn't resisit . I don't know why it is being repeated again - it's clearly a waste of time and money, until the issues have been fixed.
futaura is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 14:02
Freeview_Viewer
Forum Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,075
LOL - yes, the flaws are shocking - sorry, couldn't resisit . I don't know why it is being repeated again - it's clearly a waste of time and money, until the issues have been fixed.
Thanks for correcting me
Freeview_Viewer is online now   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 15:32
msc0
Forum Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
I've been following this thread for some time after having problems with my Bush freeview recorder.

Decided to invest in the required leads and downgraded the software to V3.4 last night.

Like a new box! Thanks.

Last edited by msc0 : 24-04-2012 at 15:33. Reason: typo
msc0 is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 19:38
Zill
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Lincolnshire, UK
Posts: 95
...Decided to invest in the required leads and downgraded the software to V3.4 last night...
A good move!
Zill is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2012, 06:43
tweenie
Forum Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 432
I've been following this thread for some time after having problems with my Bush freeview recorder.

Decided to invest in the required leads and downgraded the software to V3.4 last night.

Like a new box! Thanks.
Ditto, I don't know why I waited so long.

I even managed to use an IBM Thinkpad, Windows 5, PKzip and a 3.5 inch floppy disc to do the job.

I am still getting the odd word missing and a screen pixellation on recordings though but a lot less than before DSO.
Have not noticed on watching live.
Signal quality is showing very good and signal level bar is not quite full but more than 75% and fairly close to the end, so I don't think I can improve on that.

EDIT: Forgot to add, thanks to Futaura for making the software available.
tweenie is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 12:06
AngusMast
Forum Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,345
Here's another complaint, BBC Red Button becomes unusably slow, maybe this coincided with the Vote 2012 being added, no excuse though.

Have just done a First Time Installation and text is nice and fast again
AngusMast is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 21:58
ndsussex
Forum Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
My local transmitter (Midhurst) had it's 3rd and final commissioning last week; it was recommended to retune after this date to check for any missing channels, having done this the recorder now works a lot faster and has less interruptions to recordings; I can't explain why it should function better, but it may be worth trying a retune to see if things improve.

I am using v4.8 firmware.
ndsussex is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 22:59
futaura
Forum Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Norfolk
Posts: 1,915
The retune will have erased all timer information, both visible and that of the internal booking system. I believe that is why it is working better for now, but I am sure it will get worse again over time .
futaura is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 15:40
ndsussex
Forum Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
The retune will have erased all timer information, both visible and that of the internal booking system. I believe that is why it is working better for now, but I am sure it will get worse again over time .
I only had 3 timers set and I have put them back, it's been OK for 3 days now. If it slows down again maybe a regular retune will help until the problem is fixed with the next OAD, but it needs doing when there are only a few timers set.
ndsussex is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2012, 10:37
Zill
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Lincolnshire, UK
Posts: 95
I see that v4.8 is being broadcast again from 10:00 on Wednesday 23rd May 2012 until 09:00 on Friday 25th May 2012.

As this seriously broken version is being broadcast for the fifth time, it seems Vestel are totally contemptuous of their users.

I will stick with v3.4 until and unless Vestel finally come up with a version that works better.

However, in view of their obvious disdain for their users, when I come to replace the PVR I will look elsewhere for my next one.
Zill is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2012, 00:26
futaura
Forum Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Norfolk
Posts: 1,915
I see that v4.8 is being broadcast again from 10:00 on Wednesday 23rd May 2012 until 09:00 on Friday 25th May 2012.

As this seriously broken version is being broadcast for the fifth time, it seems Vestel are totally contemptuous of their users.

I will stick with v3.4 until and unless Vestel finally come up with a version that works better.

However, in view of their obvious disdain for their users, when I come to replace the PVR I will look elsewhere for my next one.
It is a shame to hear this, but I fully understand your opinion regarding the current situation. I guess it is similar to when I had a Sagem 6240T - I lost complete confidence in their ability to fix problems, because they just made things worse, and similarly I would find it hard to ever consider a Sagem PVR in the future. I still hope that Vestel can find a solution for the problems, but for sure it should never have gone on for this long and ideally the OADs should have been cancelled IMHO.
futaura is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 18-05-2012, 16:15
Grumpy git
Forum Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
I see that v4.8 is being broadcast again from 10:00 on Wednesday 23rd May 2012 until 09:00 on Friday 25th May 2012.

As this seriously broken version is being broadcast for the fifth time, it seems Vestel are totally contemptuous of their users.

However, in view of their obvious disdain for their users, when I come to replace the PVR I will look elsewhere for my next one.
I agree with you. At least users of forums such as this are aware that there is a problem and can ask advice for how to get over any issues. However, there must be thousands of users who have no idea why their boxes are no longer working very well and have no idea why this is or how or when this will be fixed. As you say, Vestel do not care about their customers otherwise why would they continually transmit faulty software and not a fix. These boxes have been on the market for long enough time to produce working firmware.
Is there any way to apply pressure to Vestel to demand a fix?
They either don't read the forums or just don't care.
I'm looking for an HD PVR but I wouldn't have a Vestel one if they paid me!
Grumpy git is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2012, 16:55
Zill
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Lincolnshire, UK
Posts: 95
...Is there any way to apply pressure to Vestel to demand a fix?
IMHO, the only pressure they will really understand is financial. i.e. Don't buy another Vestel unit.
...I'm looking for an HD PVR but I wouldn't have a Vestel one if they paid me!
As the range of PVRs is continually changing, it would be helpful if people who have tried units from both Vestel and other manufacturers would post their views here. All of them seem to have pros and cons so some up-to-date comparisons would be useful info to have.

So, over to the community...
Zill is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2012, 09:24
ndsussex
Forum Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
It's not only Vestal that have issued faulty firmware, TomTom have done the same to my TomTom one IQ making the font on speed limits too small, they don't care either and have not produced a fix.

Large company don't care about their customers once they have sold a product.
ndsussex is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2012, 08:03
tweenie
Forum Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 432
I was going to post this morning to report on what the software did with above situation as I decided to leave it as it was just as an experiment.
QUOTE=tweenie;56671827]

Ironically, despite its problems I'm looking for another T835 for elderly parent ready for DSO, I want Mum to have the same as me so that I can talk her through it if I have to !
Had to do this last night but failed, due to problem below.


I set it up to record two 9pm progams ( BBC1/BBC3) and they appeared underlined ok and in timer list. I went back to box after 10pm and they were still recording and everything underlined in red until 00:30. It thought both programs were 3.5 hours long.
It's not so strange - IIRC, there is a condition in the Freeview+ spec that software should record something like 3 extra from the scheduled start time (as a safeguard), should it have trouble picking up the start signal for any reason. I very rarely see this happen on my T835 - it tends to happen more often on my T816. I've never used v2.5, and it could of course be a glitch in that version that is triggering this condition without good reason.
Mum set up her box to record BBC1 8pm - she said she had a little trouble doing that channels jumped around she had a problem finding it. She is 81 and not very tech savvy so I'm not sure what happened.

She phones me just after 8 saying she can't switch to channel 3. It turns out she is recording (by accident ) channel 723. I tell her to go to library and select the 723 program and press stop, but it only came up with 'stop recording BBC1', I then talked her through trying to stop it from timers list and then whilst watching 723, but nothing worked. She then told me the 723 program was listed as recording for 5 hours! It also had the title of an afternoon program. We had to give up in the end. Irony is I found out today the program she wanted to watch is repeated on Monday.

This morning I was trying to work out why it would have recorded for 5 hours and remembered about the condition in the Freeview+ spec that software should record something like 3 extra from the scheduled start time (as a safeguard) but they should allow us to STOP the damn thing.

You are probably thinking user error which it most likely was for the setup but I'm pretty sure she was pressing all the buttons I told her to try and stop the recording. I even managed to talk her through an FTI a few weeks back.

Unfortunately it is not a situation I can recreate to test.
tweenie is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2012, 06:47
tweenie
Forum Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 432
Further to my previous post I visited the offending box on Friday and it was still recording 74 hours later !

The program was in the library twice, once as 29/5 14:25 hrs 3 mins 17s secs and again in the library as recording 29/05 14:25 and 74 hours.

The only way to stop it was to turn off at wall ( which was not feasible on Tuesday). When the box came back on it flashed up 'hdd' and I thought then it was kaput but it came on ok.
tweenie is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 00:36.