Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Samsung SMT - S7800 Freesat PVR 1080P


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 16-02-2013, 19:23
hikari kisugi
Forum Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 6
emailed samsung customer support regading the SMT-S7800 being discontinued and this was their reply....

Thank you for contacting Samsung Customer Support.

At the moment this model has not been discontinued, and we will continue to release firmware updates regularly.

If there is anything else we can help with, please let us know.

Our Customer Support Team love feedback! Share your thoughts on this response by completing the survey at the bottom of this page.

Kind regards,

Mebh
Online Support Team
SAMSUNG Customer Support Centre
What address did you contact them on?
hikari kisugi is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 18-02-2013, 15:51
kirk81
Forum Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 13
kirk81 is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2013, 19:23
hikari kisugi
Forum Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 6
Thatnks, I am currently in discussions with them regarding my issues.
hikari kisugi is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 18:21
kirk81
Forum Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 13
Thatnks, I am currently in discussions with them regarding my issues.
Your welcome, Hope you get them sorted... keep us posted with how you get on
kirk81 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 18:31
EMcG67
Forum Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 90
Anybody else suffering from a BBC iPlayer bug? When the prgramme ends instead of reverting to the usual programme screen I just get the words 'Loading.....' and then I have to quit channel 901 and then go back and start from scratch. Also happens if I stop a programme mid way through and press the yellow button to 'Go Back'.
EMcG67 is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2013, 19:45
Paza02
Forum Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 24
First time since the update, most of the timers have disapeared, the wife not impressed, she wants me to get sky back, will they ever get this boxed fixed?
Paza02 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2013, 19:38
hikari kisugi
Forum Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 6
Samsung customer support has been terrible.
They eventually decide the product needed called and recalled for repair.
They authorised the repair, and said I would get a jiffy bag and collection call/date.
It failed to materialise.
Now after further discussions, they have resent a jiffy bag and collection call/date.
This hasn't materialised either.

It is over 8 weeks since I first contacted them, and I am still left with a box which will output no sound over HDMi, unless there is an ARC channel present on the HDMi.

I went and bought a new TV instead, a cheap panel with an ARC channel. The box is at functional now.

Not overly pleased with Samsung. At least their TVs seem to be much better quality than their STBs.
hikari kisugi is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 00:18
ClashcityRocker
Forum Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 85
Just wanted to say, since the last software update, my SMT-7800S has been rocksolid, not a single quirk or hiccup.

Everything it's been asked to record it's done so, everything appears in the library, the box is fast to navigate and the missus has no problems using it.

It's FINALLY a true Sky replacement. It's a shame it's taken so long for anyone to get a Freesat box that's as good as Sky and as good (or in my experience, more reliable) than Sky boxes.

I know of only one remaining quirk, if you try and record 2x HD channels and play back a previously recorded HD recording, the box will without fail lockup and need a power cycle. However now I know about this, I avoid it.
ClashcityRocker is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 09:05
EMcG67
Forum Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 90
ClashcityRocker,

I agree. Got this box over a year ago and lost the library once. But since then it's been fine. One minor bug still for me. On BBC iplayer - when a programme ends the unit does not respond to the yellow button 'Return' command and simply hands with 'Loading...' showing at the top right hand side of the screen. I have to come out of Channel 901 and go back in to 901 and restart iplayer.

I spent the weekend at my mum's who has SKY and exactly the same TV (and settings - I know as I set it up) as myself and the picture quality on the Samsung box is so much better.

Now if they could just sort out that iPlayer bug...
EMcG67 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 12:35
edEx
Forum Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Londres, Tierra del Fuego
Posts: 12,923
The only thing about mine that I find disruptive now is that it doesn't automatically link back to my Samsung TV when I bring them both out of sleep. I have to do the "Tools>OK>OK>OK" thing every time to join the Freesat box back to the remote. Apart from that it works exactly as I'd like it to.
edEx is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 19:31
Alverton
Forum Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
I have had my Samsung Freesat S7800 since September 2011.
In all that time the box has locked up twice,but on both occasions has retained all Recordings & Timings.Has simply been a case of switch off at mains & back on.
I have read much of the feedback on here & just assumed mine was an exception.
The picture is great & recording spot on.I hope I am not tempting fate!
My only concern has been the future of the Freesat service,not the box.
Clearly Samsung have not done themselves any favours with regard to Customer Service,although I have not needed to use them.
Alverton is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 21:33
Sonic-Rooster
Forum Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 11
An owner of the 7800 since 2011
I also thought it was only fair to give an update after the last update all has been perfect on my STB no library issues at all

Thank you Samsung, we now have a box we can rely on and this IS the SKY replacement I wanted ...... if only you had been more open and responsive to our fears a lot of this bad press would have been avoided I feel.
Sonic-Rooster is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 17:14
kirk81
Forum Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 13
The only issue i ever had was with the missing library... this would happen maybe once or twice a month.

Now since the last update the box has been rock solid and not failed me once. Its a shame the box was released with faults.... but now i cant fault it, a perfect replacement for sky
kirk81 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 18:32
EMcG67
Forum Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 90
Kirk, Sonic - any problems with BBC iPlayer like I described in my earlier post?
EMcG67 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 19:53
kirk81
Forum Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 13
Kirk, Sonic - any problems with BBC iPlayer like I described in my earlier post?

I use bbci player daily and never experienced any problems
kirk81 is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2013, 16:31
Paza02
Forum Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 24
lost timers again, I have put it down to using you-tube, as the day that recordings stopped was the day that I was using you tube for my daughter. Its a shame because I liked using you-tube on the Samsung free-sat box. Ill send an email to see if they can fix this bug, has anyone else suffered with the same bug, I'm on the latest firmware also and second time it has happened in just under 2 months.
Have also noticed when the timers are lost if you try to re add them on,you get another instance is recording message but they aren't, the only way you can fix this, is you guessed it, factory reset.
Paza02 is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2013, 10:33
ncf355
Forum Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Wales
Posts: 2

Hi all,

right, this issue with my Samsung has got me stumped!

I've recently replaced 2 SkyHD boxes with 2 x 7800 Freesat (much to my wife's disgust)

Got the following problem -

Usually, programs from C4 and C4HD record without any issue whatsoever, but whenever the Mrs tries to record "What's cooking" (weekdays, 1130am) the timer for it shows up fine in library (series record) but the next day the timer for the previous days programme has dissapeared and there is no program recorded?

I have set it up myself on 2 different occasions (deleting previous timer setup and even recording on C4 instead of C4 HD) but come what may, it will not record this program but records everything else on C4/C4HD without issue!

Any solutions/thoughts to possible cause out there folks?
ncf355 is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2013, 15:03
Soap Dodger
Forum Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 151

Have had my Sammy box for over a year....my second one as I too had Library issues.....and it has performed very very well indeed!! Bit slow accessing the programmes from the hard disc in the Library mode but liveable with!!
However, today I tried to record STV (Scottish ITV) to record "This Morning". On pressing the red button up came "Recording ITV "(not stv) closely followed by "Recording Channel ITV ( Channel Islands ITV). Tried a full re-boot including verifying my postcode but same happened again and again!!
Strange as uptil new the box has been impeccable!!!
Soap Dodger is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2013, 18:51
EMcG67
Forum Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 90
Ncf,

I set my box and it recorded 'What's Cooking' and kept the next day's timer without a problem.
EMcG67 is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2013, 20:03
ncf355
Forum Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Wales
Posts: 2
Bizarre,

After trying literally all last week and the week before, it worked today!

Cheers for the comments anyway folks
ncf355 is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2013, 22:35
Makum101
Forum Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Tenerife / Durham
Posts: 394
Is there a RF modulator for this box as Im thinking of moving mine to my cupboard and connecting it to my coax distribution unit to replace my sky HD box in there as I can no longer record on it due to no subscription. This would distribute it all round my house.

Also would my magic eye's work with the Samsung S8700?
Makum101 is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2013, 07:31
Automan
Forum Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: South Coast, UK
Posts: 4,941
The Sky magic eyes won't work

One of these I guess would work as a modulator

http://www.maplin.co.uk/programmable...odulator-33050
Automan is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2013, 10:07
grahamlthompson
Forum Member
 
Join Date: May 2005
Location: Redditch Worcs
Posts: 15,759
Is there a RF modulator for this box as Im thinking of moving mine to my cupboard and connecting it to my coax distribution unit to replace my sky HD box in there as I can no longer record on it due to no subscription. This would distribute it all round my house.

Also would my magic eye's work with the Samsung S8700?
The trax tri-link combines a modulator and a magic eye demodulator and infra red transmitter so would allow you to do both.

http://www.amazon.co.uk/TRI-LINK-Con...=triax+tv+link
grahamlthompson is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2013, 20:48
Mr_Rob
Forum Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Worcester
Posts: 497
ello...
something odd happening. my box is being v e r y sluggish of late. commands not registering for 20 secs, playback hit and miss. this all happening from what i can see whilst recording (in background) britian's got talent (i know i know, for wife)
Mr_Rob is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2013, 22:26
Automan
Forum Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: South Coast, UK
Posts: 4,941
ello...
something odd happening. my box is being v e r y sluggish of late. commands not registering for 20 secs, playback hit and miss. this all happening from what i can see whilst recording (in background) britian's got talent (i know i know, for wife)
You could try turning it off at the mains for a few minutes and if that does not help a factory reset.

Note: Factory reset does not format drive so your recordings should be okay but all planed recordings will have to be re-entered.
Automan is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:33.