Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

BT Reveals 114 New UK Locations for its Superfast Fibre Broadband


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 13-09-2011, 14:16
fmradiotuner1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: TheEssexSunshineCoast Clacton
Posts: 13,119

http://www.ispreview.co.uk/story/201...-services.html

BT FTTx Telephone Exchange Upgrades (Autumn 2012)
ARCHERS COURT
BALDSLOW
BANNOCKBURN
BASILDON
BECCLES
BELSTEAD
BEXHILL
BOGNOR REGIS
BRIGHTON ROTTINGDEAN
BROADSTAIRS
BRUNDALL
BUNGAY
BURSLEDON
CAISTER ON SEA
CARLISLE
CASTLETON, GWENT
CHERRY HINTON
CLACTON-ON-SEA
COLCHESTER
COSTESSEY
CUFFLEY
DANBURY
DOVER
EAST BAY
EASTBOURNE PEVENSEY
EASTWOOD
EDINBURGH MORNINGSIDE
FELIXSTOWE
FORDINGBRIDGE
FOXHALL
GALASHIELS
GILLINGHAM, KENT
GORLESTON
GREAT BADDOW
GRESFORD
HADLEIGH, SUFFOLK
HAILSHAM
HAMPDEN PARK
HASSOCKS
HATFIELD
HEXHAM
HISTON
HOOTON
HYTHE, HAMPSHIRE
HYTHE, KENT
IPSLEY
IPSWICH
KIDDERMINSTER
KINGS LYNN
LANCING
LEWES
LITTLEHAMPTON
LOOSE
LOWESTOFT
MAIDSTONE
MANNINGTREE
MARINE
MIDDLETON, WEST SUSSEX
MIDHURST
MILDENHALL
MILFORD
MILNSBRIDGE
MOORHILL
NEWHAVEN
NORWICH THORPE
NORWICH WEST
PADDOCK WOOD
PAGHAM
PEEBLES
PERTH
POLEGATE
PURFLEET
RAINHAM, KENT
RAMSGATE
RAWDON
REDDITCH OLD TOWN
RUSTINGTON
RYHOPE
SALISBURY
SAWBRIDGEWORTH
SEAFORD
SELSEY
SHOEBURYNESS
SHOREHAM
SNODLAND
SOUTH OCKENDON
SOUTHPORT
SOUTHWICK (SOUTH DOWNS)
STEYNING
STOKE BISHOP
STORRINGTON
STOWMARKET
STRATHAVEN
SUDBURY, SUFFOLK
SUNDERLAND
SUNDERLAND NORTH
THANET
THETFORD
THORPE BAY
TILBURY
TIPTREE
VANGE
WARE
WASHINGTON
WELWYN GARDEN
WEYMOUTH
WHITSTABLE
WHITTON, SUFFOLK
WIVENHOE
WOODBRIDGE
WORTHING CENTRAL
WORTHING SWANDEAN
WORTHING WEST
WREXHAM NORTH

Its good to see my home town Clacton on the list.
What does this mean though?

At the moment I have Sky Broadband which is 20mb so will I get a faster speed next year?

Also does this mean any chance of getting Virgin down here?
fmradiotuner1 is online now   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 13-09-2011, 15:03
Earake
Forum Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Down South
Posts: 1,785
Just because those exchanges are being "fibred" doesn't mean everybody on them will be able to get FTTC.

The "C" still needs to be installed in a street near you, eg although my exchange was fibred up more than 12 months ago I still can't get it even though I'm only 2.06Km straight line from the exchange.

There's 18000+ residential and 700+ non-residential but the only cabs installed are within a 1Km radius of the exchange.
Earake is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 16:16
jjesso123
Forum Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5,179
Still my area is not on the list.............

Earake what happens to the people that are not 1km from the exchange ? Do they never get fibre ? I'm near the same distance as you from my exchange.
jjesso123 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 16:25
clac
Forum Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: essex uk
Posts: 452
was great news to see clacton on the list this morning now just need to see sky doing there own version on the enabled exchanges
clac is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 18:08
stuntmaster
Forum Member
 
Join Date: May 2005
Location: Southampton - Hannington - TX
Posts: 4,425
mines listed and so is my mates. (im moorhill and he's bursledon)

dead happy.
stuntmaster is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 18:54
satman17
Forum Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,656

My exchange is been upgraded but I'm with talk talk will my increase? If not and cabs need to be put in streets will BT need to put in underground pipes to feed the fibre optics? Or do they have an agreement with virgin for sharing them?
satman17 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 19:21
noise747
Forum Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Herefordshire
Posts: 18,093
We are not on the list, but it don't surprise me. Not that I am bothered to be honest,
noise747 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 19:45
*MikeB*
Forum Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 4,807
My exchange is been upgraded but I'm with talk talk will my increase? If not and cabs need to be put in streets will BT need to put in underground pipes to feed the fibre optics? Or do they have an agreement with virgin for sharing them?
No BT use their existing ducts to run the fibre through in the majority of cases. New cabinets always have to be put in, these are Fibre To The Cabinet services.

Your TalkTalk speed won't automatically increase, no. You'd have to order TalkTalk's fibre service.
*MikeB* is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 19:48
fmradiotuner1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: TheEssexSunshineCoast Clacton
Posts: 13,119
So if Sky don't have Fibre by next year it looks like I may bay be moving ISP and some others to.
I am happy with the 20mb for now but only have 1mb upload and would love to have much more as I upload HD videos to youtube but it takes ages.
Just checked BT and it says BT Infinity is not unavailable.
fmradiotuner1 is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 20:55
stvn758
Forum Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 15,699
30th September the BT checker just said I could get it. Wish Sky would get going though, best ISP I have been with.
stvn758 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 21:18
JordanT91
Forum Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Newcastle upon Tyne
Posts: 775
Not surprised that my exchange (Lemington) hasn't been selected. I'm over 5km away from it anyway so...

We really need an exchange a bit closer.
JordanT91 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 21:40
tvmad-alan
Forum Member
 
Join Date: May 2008
Location: Wickford, Essex, England,UK,GB
Posts: 1,509
Great to see BT working but only trouble I have with fibre cable network is that it only speed it can be is at the slower copper wire speed that most home have.

until the glass fibre cable network linked without metal, the real space and speed is never going to be seen.

But it will help in the long view, so great.
tvmad-alan is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 22:06
noise747
Forum Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Herefordshire
Posts: 18,093
Not surprised that my exchange (Lemington) hasn't been selected. I'm over 5km away from it anyway so...

We really need an exchange a bit closer.
We normally get things last here, I thought that by now there would be something on the cards, but not surprised there is not.
noise747 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 22:11
noise747
Forum Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Herefordshire
Posts: 18,093
Great to see BT working but only trouble I have with fibre cable network is that it only speed it can be is at the slower copper wire speed that most home have.

until the glass fibre cable network linked without metal, the real space and speed is never going to be seen.

But it will help in the long view, so great.
Always want faster, the faster things work the faster we want it to go.

a mate of mine got a nice Athlon dual core 3Ghz machine, not the fastest machine around, but a fair bit faster than his old P4 machine and yet he still complains when it needs to think a bit before doing his video rendering.

The same with the internet, it don't matter how fast it is, it will never be fast enough

I am happy enough with my 4Megabits, well touch luck if I am not because there is nothing I can do about it at the moment..

Sure I may like a bit more speed, another mate of mine got 16 megabits, that would be nice, but I know full well that unless i move up where he is, which is not going to happen, I will never get that speed.

4megabits does what I want, even if fibre does come here I am not ready to change over to it, don't see the need to be honest.
noise747 is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 16:58
Shiplu
Forum Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 277
finally my exchange is on the list. and now its the waiting game.
Shiplu is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 17:54
GrannyGruntbuck
Forum Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,390
My home town is on the list and I am only about 240 yards from the exchange in the same street, so I wonder if I will benefit.
GrannyGruntbuck is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 18:45
fmradiotuner1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: TheEssexSunshineCoast Clacton
Posts: 13,119
I think I am wired direct to the exchange

ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 19005 kbps 1078 kbps
Line Attenuation 8 db 1 db
Noise Margin 7 db 7 db


fmradiotuner1 is online now   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 19:07
too_fast_4_u
Inactive Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: inside the PS3
Posts: 1,080
once again my exhange is overlooked, BT said to me back in may that next year my exhange would be upgraded and now this.....So long BT
too_fast_4_u is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 20:52
*MikeB*
Forum Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 4,807
My home town is on the list and I am only about 240 yards from the exchange in the same street, so I wonder if I will benefit.
If you are directly wired to the exchange you won't be able to get Infinity.
*MikeB* is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 22:00
Tenacious Pee
Guest
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,088
What the hell!!!!

Bannockburn, Galashiels!!! and Cumbernauld

Why not my CITY!!! we have 2 exchanges that's it

BT must think we have just recently got running water and electricity

I HATE BT!!!!!!
Tenacious Pee is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 22:22
joshua_welby
Forum Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: London
Posts: 6,888
What the hell!!!!

Bannockburn, Galashiels!!! and Cumbernauld

Why not my CITY!!! we have 2 exchanges that's it

BT must think we have just recently got running water and electricity

I HATE BT!!!!!!
Me too
joshua_welby is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 22:36
zx50
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Consett area
Posts: 67,599
What the hell!!!!

Bannockburn, Galashiels!!! and Cumbernauld

Why not my CITY!!! we have 2 exchanges that's it

BT must think we have just recently got running water and electricity

I HATE BT!!!!!!
You don't say where your city is.
zx50 is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 23:22
Tenacious Pee
Guest
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,088
You don't say where your city is.
Sorry, my rant made me forget about the important part, I'm in Inverness
Tenacious Pee is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2011, 23:27
noise747
Forum Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Herefordshire
Posts: 18,093
What the hell!!!!

Bannockburn, Galashiels!!! and Cumbernauld

Why not my CITY!!! we have 2 exchanges that's it

BT must think we have just recently got running water and electricity

I HATE BT!!!!!!


Very strange how it all works out, I don't see what the point in Bt putting fibre in Cardiff since virgin have got a big foothold, what a waste of time and they wonder why not enough people went for fibre. If they came here they may have got a lot more customers.

As I said very strange, I think money passes though pockets
noise747 is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2011, 06:37
GrannyGruntbuck
Forum Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,390
If you are directly wired to the exchange you won't be able to get Infinity.
No idea if I am directly wired to the exchange.

My phone line comes from a telegraph pole if that gives a clue?
GrannyGruntbuck is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:21.