Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 
 

Change Netflix UK, to Netflix US!


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 02-02-2012, 09:48
graxity
Inactive Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 368

Just found a brilliant easy way of changing the Netflix content from the UK to the US. Though you do need to be using a Router.

Loads more content and full seasons of TV shows like 24, Lost, Desperate Housewives and so on.

So, just go to 'Network Settings' on your PS3.

Then:

Internet Connection Settings

Then:

Scroll all the way to the right until you get to DNS settings.

Change the Primary DNS to 208.122.23.22
Change the Secondry DNS to 208.122.23.23

Accept the settings and keep scrolling to the right again until it's all complete.

Reboot the PS3 - this is important as nothing will change unless you do this.

Then load up Netflix and away you go with more interesting content!
graxity is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 02-02-2012, 09:51
youngmiffmcniff
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 78
Does that effect the game servers you connect to?
youngmiffmcniff is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 09:55
graxity
Inactive Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 368
Does that effect the game servers you connect to?
It may do yeah because the PS3 now thinks it's situated in the US. But just change it back when you don't want to use Netflix.
graxity is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 13:30
MojoMaster
Inactive Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6,364
Don't you have to pay for this? I thought you did, through that US unblocking site?
MojoMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 13:33
Delboy219
Forum Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Scotland
Posts: 2,882
I personally wouldn't risk it for a biscuit.
Delboy219 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 14:26
alternate
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,882
proxy not router
alternate is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 16:08
c00kiemonster72
Forum Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,110
These are the Unblock US DNS settings and its been said that these will only work for a short time, without subscribing to Unblock US

Saying that I've been using them for over 2 weeks, and still working for me

I've also not experienced any problems gaming online with these changed DNS settings
c00kiemonster72 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 18:24
Matt D
Forum Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cambridge
Posts: 10,922
Does that effect the game servers you connect to?
It may do yeah because the PS3 now thinks it's situated in the US. But just change it back when you don't want to use Netflix.
The PS3 doesn't now think it's in the US, so I don't think it should affect anything other than the specific services which UnblockUS supports.

This doesn't change everything. You're changing your DNS, not IP, and not going via a proxy or VPN for everything. I'd assume the UnblockUS DNS has a list of specific services it "unblocks". AFAIK...If you access one of those services, instead of translating the domain into the correct IP for the service, it instead sends you via a US proxy, just for that. If you access anything "normal" which UnblockUS doesn't support, then you simply go to the correct IP as normal.
Matt D is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 22:32
TV DUNIYA
Forum Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 6,559
@ graxity

You're a star.
Many,many thanks.
Have been wanting to see a film,I haven't seen in 26 years,(not available on DVD)and read online that it was on Netflix,but couldn't find it on the UK version,so I assumed it was only on the US version,and now after reading your post,are about to settle down to watch it!
Thanks again.
TV DUNIYA is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 00:49
graxity
Inactive Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 368
@ graxity

You're a star.
Many,many thanks.
Have been wanting to see a film,I haven't seen in 26 years,(not available on DVD)and read online that it was on Netflix,but couldn't find it on the UK version,so I assumed it was only on the US version,and now after reading your post,are about to settle down to watch it!
Thanks again.
No probs! What was it out of interest?!
graxity is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 09:37
MojoMaster
Inactive Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6,364
No probs! What was it out of interest?!
Emmanuelle?
MojoMaster is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2012, 12:47
vangeezer
Forum Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hitchin,Herts
Posts: 472
God bless Sylvia,she made my teen years less boring.
vangeezer is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 11:44
deadpool v1
Forum Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 480
Can not believe how much the UK is getting stiffed in terms of content

I could understand if it was just American stuff we were short on but they have more British stuff than us aswell

Top gear upto series 15 , ours goes to 13

Dr who upto series 5 , ours goes to 4

All of being human , we don't get any

Sherlock season 1 , we don't get it

There is others but I'm to lazy to look , but the point is why the hell do they have more British content than us
deadpool v1 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 16:08
NorfolkBoy1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norwich
Posts: 4,056
Can not believe how much the UK is getting stiffed in terms of content

I could understand if it was just American stuff we were short on but they have more British stuff than us aswell

Top gear upto series 15 , ours goes to 13

Dr who upto series 5 , ours goes to 4

All of being human , we don't get any

Sherlock season 1 , we don't get it

There is others but I'm to lazy to look , but the point is why the hell do they have more British content than us
All those shows you mention will be sold internationally by BBC Worldwide, in the UK though the BBC itself owns them and I suspect would rather they stayed on iPlayer rather than a commercial content provider, in fact I think legally they wouldn't be able to sell the licenses in the UK, for obvious reasons (up until a certain amout of time post-broadcast).

Netflix has been aquiring content licenses in the US for a few years now, they've been online in the UK for a whole month, maybe less, it's no surprise that there's a gulf in the amount of content available.

Give it a year, and there'll be less of a divide, but it'll always be stronger in the States unfortunately, especially when Sky are around, you can guarantee they'll fight tooth and nail to get the best stuff exclusive to Anytime+.
NorfolkBoy1 is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 00:25
SilverCrown
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: South Wales
Posts: 1,184
My friends in America have told me the huge amount of titles on the US Netflix. I was thinking of giving this a try, but was wondering if my account could get banned from PSN for doing this? Silly question, but thought I'd check first!
SilverCrown is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 08:11
NorfolkBoy1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norwich
Posts: 4,056
Thanks for the tip OP, hopefuly nobody notices (not bloody likely), but I'd happily continue to pay if I can continue to access that much content!
NorfolkBoy1 is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 19:35
geobrad
Forum Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Newmains
Posts: 345
Just found a brilliant easy way of changing the Netflix content from the UK to the US. Though you do need to be using a Router.

Loads more content and full seasons of TV shows like 24, Lost, Desperate Housewives and so on.

So, just go to 'Network Settings' on your PS3.

Then:

Internet Connection Settings

Then:

Scroll all the way to the right until you get to DNS settings.

Change the Primary DNS to 208.122.23.22
Change the Secondry DNS to 208.122.23.23

Accept the settings and keep scrolling to the right again until it's all complete.

Reboot the PS3 - this is important as nothing will change unless you do this.

Then load up Netflix and away you go with more interesting content!
Will these settings work on the ipad and xbox as well

Cheers
George

Edit: just changed the xbox, so just have to try the ipad, but not sure how to do it?
geobrad is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 19:49
Matt D
Forum Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cambridge
Posts: 10,922
How to change DNS to Unblock-US on iOS: http://support.unblock-us.com/custom...rticles/291548


Or you could just change it on the router only, instead of on each individual device.
Matt D is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 21:15
Gormond
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Scotland
Posts: 15,270
If you use it on many devices it's far easier to log on to your router and change it.

As people have mentioned this service isn't free, it cost about 3 a month and is only a free trial.
Gormond is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 21:25
geobrad
Forum Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Newmains
Posts: 345
If you use it on many devices it's far easier to log on to your router and change it.

As people have mentioned this service isn't free, it cost about 3 a month and is only a free trial.
Cannae change the router as i have a static ip from my isp
Tried the settings on the ipad and it didnae work
geobrad is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 10:55
lolmil
Forum Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Bournemouth
Posts: 93

Hi guys, I have followed the above instructions and changed the DNS settings on both my wii and ps3, but still getting logged into the uk Netflix. The above seems so easy yet isn't working for me. Any ideas/help will be appreciated.
lolmil is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 11:13
Shadowlands
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: The England
Posts: 1,203
Hold on, I know I'm spectacularly stupid, but I can't even find the Netflix app???
Shadowlands is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 12:22
Mark glasgow
Forum Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 66
After changing the settings i now cant login to Netflix.

Any ideas?
Mark glasgow is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 12:29
deadpool v1
Forum Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 480
After changing the settings i now cant login to Netflix.

Any ideas?
My US Netflix stopped working yesterday

I think they finally got wise to what we were doing and blocked it
deadpool v1 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 12:57
NorfolkBoy1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norwich
Posts: 4,056
I tried to watch something the other day (weds PM) and discovered it wasn't letting me sign in, I was waiting to see if anyone else using the US DNS had the same problem.

Oh well, it was a nice while it lasted.
NorfolkBoy1 is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:53.