Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Internet Problem


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 01-11-2012, 18:37
cmorris
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leicester
Posts: 4,756

Would Windows Firewall switched on in Win Vista block entire access to the Internet?
cmorris is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 01-11-2012, 19:01
tealady
Forum Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: colchester
Posts: 10,509
Try this
http://www.ehow.com/how_6296173_stop...-firewall.html
tealady is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 19:05
mred2000
Forum Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,755
I have 2 years experience as an IT Technician (working in a school) plus 9 years on my own plus a BTEC HND in Computer Engineering and Software Engineering
http://forums.digitalspy.co.uk/showp...94&postcount=9

mred2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 19:19
max99
Forum Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 8,632
Would Windows Firewall switched on in Win Vista block entire access to the Internet?
Yes, no, maybe and huh?

Context is important. So are details.
max99 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 20:07
cmorris
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leicester
Posts: 4,756
Unable to get Internet wired or wireless on PC but can get internet wireless and wired on netbook and wireless on ipad
cmorris is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 20:16
chrisjr
Forum Member
 
Join Date: May 2004
Location: Reading
Posts: 21,740
Unable to get Internet wired or wireless on PC but can get internet wireless and wired on netbook and wireless on ipad
Have you tried turning the Firewall off on the affected PC? Perhaps not advised for long term use but as a quick test should be OK.

But at least it will confirm whether or not it is the firewall.
chrisjr is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 20:31
Maxatoria
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,386
checked all the TCP/IP settings for wireless and wired links are set to auto?

also disable the anti virus

and perhaps also try pinging some sites to see if theres any response

but that sort of thing is teaching granny to suck eggs
Maxatoria is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 20:36
1saintly
Forum Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,180
checked all the TCP/IP settings for wireless and wired links are set to auto?

also disable the anti virus

and perhaps also try pinging some sites to see if theres any response

but that sort of thing is teaching granny to suck eggs
Have you tried turning the Firewall off on the affected PC? Perhaps not advised for long term use but as a quick test should be OK.

But at least it will confirm whether or not it is the firewall.
To somebody with as much experience as the OP it is like teaching them to suck eggs, they would have already tried all.... Ah on second thoughts forget it!
1saintly is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 20:54
cmorris
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leicester
Posts: 4,756
I have done everything that I could think of as IT Technicians would do

ipconfig /all /renew /release etc
cmorris is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 21:22
Stig
Forum Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sandy Heath, Beds, UK
Posts: 6,673
I have done everything that I could think of as IT Technicians would do

ipconfig /all /renew /release etc
You obviously don't think much then

I would disable/enable the connection, check proxy settings, do a malware scan, reset the browser. That's about 20 seconds thinking...
Stig is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 21:28
cmorris
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leicester
Posts: 4,756
I have enabled disabled connetion lots of times to test. Did diagnostic and repair quite a few times. Malware, C Cleaner, Disk Cleanup. Rest Browser etc
cmorris is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 21:51
tealady
Forum Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: colchester
Posts: 10,509
Unable to get Internet wired or wireless on PC but can get internet wireless and wired on netbook and wireless on ipad
So why didn't you mention this in the OP? As an IT technician then, you should be aware that giving all the info will help people solve the problem.
tealady is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 21:55
cmorris
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leicester
Posts: 4,756
Yes sorry
cmorris is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 21:58
Stig
Forum Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sandy Heath, Beds, UK
Posts: 6,673
Another good thing to try is to completely delete the network adaptor in Device Manager and allow Windows to reinstall it. However, if neither the wired or wireless adaptor is working its likely that the networking settings are screwed up. Has the PC had a malware attack in the past?
Stig is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 22:02
zx50
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Next to Consett.
Posts: 65,016
I have enabled disabled connetion lots of times to test. Did diagnostic and repair quite a few times. Malware, C Cleaner, Disk Cleanup. Rest Browser etc
Reset router (using a pin), if switching it off and then on doesn't work?
zx50 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 22:21
whoever,hey
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29,769
Down right rude post removed by poster!
whoever,hey is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 23:16
cmorris
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leicester
Posts: 4,756
The router is fine as ipad connects to the internet by wireless and my netbook connects to the internet both by wireless and wiredvplus my phone connects wireless.

So the router is working perfectly

At present I am full scanning the PC for Maware and viruses.
cmorris is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 23:46
max99
Forum Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 8,632
Regardless of whether or not any other devices are successfully connecting, switching the router off for a minute is always one of the first things to try.

Background info on the machine and detailing any existing or previous problems is also important to help people diagnose it.

Actually describing the fault is also important. Is it connecting to the router? Getting an IP address? What error messages, etc.?
max99 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 11:15
Zenith
Forum Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: East London
Posts: 2,847
Unable to get Internet wired or wireless on PC but can get internet wireless and wired on netbook and wireless on ipad
What browser are you using? When trying to access the internet when wired, what messages do you get on screen?

Internet Explorer shows a "Diagnose connection problem" button when it cannot access the internet. What does this tell you?
Zenith is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 12:49
j.smith1981
Forum Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: UK
Posts: 53
Another good thing to try is to completely delete the network adaptor in Device Manager and allow Windows to reinstall it
This should eradicate any possibility that any layer in the O.S.I. model.
j.smith1981 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 13:45
fenlander
Forum Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Cambridge, UK
Posts: 1,484
If you were not previously using wireless it is possible that the Wireless Zero Config service is turned off. Check in Control Panel - Administrative Tools - Services. If it's off a) turn it on and b) set it to start automatically.

This service also gets turned off if you have loaded any third-party wireless card software, e.g. that came with a dongle of some sort.
fenlander is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 13:58
Maxatoria
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,386
if its got a cd drive then just burn a linux live iso and see if it works with the wired connection, will at least rule out faulty hardware

and check theres no pratting being done to the router such as mac filtering etc or site blocking done incorrectly
Maxatoria is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 14:15
robert aldis
Forum Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Brighton
Posts: 14
are you using avg downgraded from avg internet security suite to free avg anti-virus as this causes that problem.
robert aldis is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 16:39
cmorris
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leicester
Posts: 4,756
Fixed it and all working Ok now. The LAN was disabled in BIOS and I removed card and reinstalled and all powered off and waited 5 minutes. It then came back to life and was able to browse we pages again
cmorris is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 01:22
kobashi100
Forum Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,801
I have has same problem and its driving me nuts.

Yesterday I just got a message on laptop saying I was connected but the unable to identify network. Tried wireless and LAN and no joy.

Searched all over the web for help. Tried some suggestions but still no joy.

2 tablets, 3 other laptops, 2 360's and two 3DS all connect fine.
kobashi100 is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:53.