Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

three now announce where they have DC-HSPA


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 15-11-2012, 20:55
carguy143
Forum Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Leyland
Posts: 1,770

Finally! Users of Three check this out to see if their faster network is in your area. Preston is listed
http://blog.three.co.uk/2012/11/15/t...afast-on-three

Rik.
carguy143 is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 15-11-2012, 21:02
matty1000kk
Forum Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 131
I guess this list refers to towns/city's which have had most or all masts upgraded? I only ask because I've tried a few postcodes in Colchester and they are apparently ultra fast areas. I'm also pretty sure the mast I connect to near work is DC-HSDPA enabled as I've hit 20Mbps + on my iPad.
matty1000kk is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2012, 21:05
Thine Wonk
Forum Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10,139
40 % now then and up to 50% by 6 weeks time is impressive. It suggests that if they carry on at the same rate then by about May or June it'll be 100%, unless of course there is a LTE divert if and when they get more spectrum.
Thine Wonk is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2012, 21:08
acoolwelshbloke
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Swansea, UK.
Posts: 2,361
Finally! Users of Three check this out to see if their faster network is in your area. Preston is listed
http://blog.three.co.uk/2012/11/15/t...afast-on-three

Rik.
Let's hope their coverage works better than the link you posted.
acoolwelshbloke is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2012, 21:09
Thine Wonk
Forum Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10,139
Let's hope their coverage works better than the link you posted.
It had an extra T in the URL

http://blog.three.co.uk/2012/11/15/t...fast-on-three/
Thine Wonk is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2012, 21:38
carguy143
Forum Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Leyland
Posts: 1,770
Yeah sorry about that. Unfortunately i cannot edit it now.
carguy143 is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 00:01
Matt D
Forum Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cambridge
Posts: 11,064
I have doubts as to whether the places listed are all upgraded already...because Cambridge doesn't appear to have been!

In my experience, 3G speeds with Three in Cambridge are worse than O2 (although I still don't regret moving - better prices plus unlimited usage make up for the currently slower speeds), and none of the Cambridge postcodes I have tried come up positive for DC-HSDPA. Hell, last time I checked with Three's Twitter support (September) only one postcode I checked for Cambridge even had HSPA+.

Maybe the list includes places that will be upgraded by the end of the year, not just places already upgraded?
Matt D is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 05:02
The Lord Lucan
Forum Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Scotland
Posts: 3,791
Edinburgh certainly doesn't have it where i've tried. Both Three & EE.
The Lord Lucan is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 05:11
Ross1874
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Edinburgh
Posts: 1,306
Edinburgh certainly doesn't have it where i've tried. Both Three & EE.
What speeds do you get on Three? Highest I can reach is 10MB in south Edinburgh
Ross1874 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 05:40
eypon
Forum Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Aberdeen
Posts: 319
Still can't get three signal in my house

living in aberdeen currently.
eypon is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 07:11
charliesays
Forum Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 912
Do you get the super fast speeds with any 3G phone?

Also anyone in the know have any idea if Three plan to stock the Note 2 LTE version? I'm not bothered about 4G for now but would rather future proof myself before getting locked into a 24 month contract.
charliesays is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 14:16
dah07
Forum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Scotland
Posts: 101
anyone know if this will work with the s3? tried googleing but got conflicting results!!
dah07 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 14:40
Duanejd6
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 19
anyone know if this will work with the s3? tried googleing but got conflicting results!!
should do .....
Duanejd6 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 14:41
Duanejd6
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 19
anyone know if this will work with the s3? tried googleing but got conflicting results!!
should do there is no reason it shouldn't
Duanejd6 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 14:54
jabbamk1
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: London, UK
Posts: 6,814
anyone know if this will work with the s3? tried googleing but got conflicting results!!
S3 is HSPA+ not DC-HSPA+. So you will be able to get up to 21mbps. The max i have got on the One X (also HSPA+) is 13mbps download.

The max on a DC-HSPA+ device i've got is 21mbps
jabbamk1 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 15:20
lost boy
Forum Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolkland
Posts: 1,682
I guess this list refers to towns/city's which have had most or all masts upgraded? I only ask because I've tried a few postcodes in Colchester and they are apparently ultra fast areas. I'm also pretty sure the mast I connect to near work is DC-HSDPA enabled as I've hit 20Mbps + on my iPad.
BiB - that's my guess too. Although I've tried out a few postcodes of places that aren't on that list but do have DC, while the postcodes that I've tried for somewhere that is on that list say it's not there so make of that what you will.

S3 is HSPA+ not DC-HSPA+. So you will be able to get up to 21mbps. The max i have got on the One X (also HSPA+) is 13mbps download.

The max on a DC-HSPA+ device i've got is 21mbps
+1 - SGS3 has HSPA+ but does not have DC, although IIRC the SGS3 LTE has both.
lost boy is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 15:34
jabbamk1
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: London, UK
Posts: 6,814

+1 - SGS3 has HSPA+ but does not have DC, although IIRC the SGS3 LTE has both.
Correct, so even though you'll see faster speeds on DC devices you'll still see fast speeds on H+ devices. At home i get around 4-10mbps. At work i get ridiculous speeds of 8mbps-13mbps. Travel in i get around 2-6mbps. On the iPad 3 which is DC-HSPA+ enabled i get around 14-20mbps all the time in DC-HSPA+ enabled areas. Haven't tested it myself in non enabled areas but my friend says he still gets around 12mbps.
jabbamk1 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 19:16
Matt D
Forum Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cambridge
Posts: 11,064
I have doubts as to whether the places listed are all upgraded already...because Cambridge doesn't appear to have been!

In my experience, 3G speeds with Three in Cambridge are worse than O2 (although I still don't regret moving - better prices plus unlimited usage make up for the currently slower speeds), and none of the Cambridge postcodes I have tried come up positive for DC-HSDPA. Hell, last time I checked with Three's Twitter support (September) only one postcode I checked for Cambridge even had HSPA+.

Maybe the list includes places that will be upgraded by the end of the year, not just places already upgraded?

I did a speed test today in an area I'd not tried before (CB2), and actually got over 10Mbps. The postcode checker though said it wasn't "Ultrafast", just like others I've checked, so I guess it was just HSPA+.

In CB1 I get less than 1Mbps, and in CB5 I get 3-4Mbps.
Matt D is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 20:50
Thine Wonk
Forum Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10,139
http://www.youtube.com/watch?v=m82fXn6L7Ag

Here's a DC Youtube video of 3 with DC-HSDPA, not me just a Youtube channel I subscribe to.
Thine Wonk is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 21:30
matty1000kk
Forum Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 131
http://www.youtube.com/watch?v=m82fXn6L7Ag

Here's a DC Youtube video of 3 with DC-HSDPA, not me just a Youtube channel I subscribe to.
4.66Mbps on 2G! Something is not right there. 11Mbps download does not mean he is on DC Mast. I would expect more then that.
matty1000kk is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 21:59
Thine Wonk
Forum Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10,139
4.66Mbps on 2G! Something is not right there. 11Mbps download does not mean he is on DC Mast. I would expect more then that.
Yeah the 2G is weird, I'm wondering if it's that custom rom that is displaying wrong or something. Edge can't do 4.66.

I wouldn't expect more than 11Mbps, that's about right for DC, I don't want to over-set people expectations, with many other customers using the site and taking into account other variable like distance, interference, signal quality 11 is about right for DC in the real world.

I don't think you'll get 11 on any other network at the moment excluding EE and 3. I haven't seen any really good O2 or Vodafone speed tests posted.
Thine Wonk is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2012, 23:41
The Lord Lucan
Forum Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Scotland
Posts: 3,791
I don't think you'll get 11 on any other network at the moment excluding EE and 3. I haven't seen any really good O2 or Vodafone speed tests posted.
I intend to do a few tests with all the networks on with DC in Aberdeen, Glasgow, Edinburgh & London in various locations later this month. Will be interesting to see what O2 & Voda have.


What speeds do you get on Three? Highest I can reach is 10MB in south Edinburgh
I'll upload a few soon. Not there just now.


Still can't get three signal in my house

living in aberdeen currently.
What area in Aberdeen are you located? I know parts of Garthdee have pretty shocking Three coverage.
Have you used the Rootmetrics app?
The Lord Lucan is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 00:10
The Lord Lucan
Forum Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Scotland
Posts: 3,791
I don't think the checker is that up to date i've checked about 40 postcodes that cover the whole of Edinburgh so unless they have it like just the airport or at the stores, something is not right
The Lord Lucan is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 10:39
magpie2468
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 8
Speeds are around 6mb down in Cove,south Aberdeen.Will be good to see 10+ once upgrade is done!
magpie2468 is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2012, 11:06
nigelbb
Forum Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 671
Still can't get three signal in my house

living in aberdeen currently.
Aren't the houses in Aberdeen all built from granite which is hard for 2100MHz 3G to penetrate?
nigelbb is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:43.