Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Can't connect Wii U Wireless? - Virgin Media


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 30-11-2012, 11:10
cityoflights
Forum Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 545

Anyone else having this problem? It just won't accept my wireless connection.
cityoflights is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 30-11-2012, 11:40
Callous
Forum Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 10,468
Is there a pairing button you have to press on the router? If that isn't the problem..

...there's some instructions here that might help-

http://kotaku.com/5961600/if-your-wi...res-what-to-do
Callous is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 13:40
Kuldiin
Forum Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 461
Didnt work for me, until I did the above. (Virgin Media Super Hub)

Once I manually put in IP and DNS worked fine
Kuldiin is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 14:09
geordielady
Forum Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9,850
Is the issue just with virgin or with all ISP's, my friend got one and has not set it up yet, she is on BT broadband homehub.
geordielady is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 14:11
geordielady
Forum Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9,850
Is there a pairing button you have to press on the router? If that isn't the problem..

...there's some instructions here that might help-

http://kotaku.com/5961600/if-your-wi...res-what-to-do
Is all that done on the gamepad as its on about doing something on the computer, have peopel got to mess with their broadband settings on the computer and will changing anything cause problems with other devices connected wirelessly.
geordielady is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 14:42
Jamesollier18
Forum Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,736
I buy pass the super hub and turn the wireless off as it glows purple I then have it linked to a TP link router as the wireless output is better just hope it connects OK later when I set it up
Jamesollier18 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 16:26
TheTrader78
Forum Member
 
Join Date: May 2012
Location: Birmingham, West Midlands
Posts: 459
Didnt work for me, until I did the above. (Virgin Media Super Hub)

Once I manually put in IP and DNS worked fine

Same here....Just updating system now.
TheTrader78 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 16:53
gruff82
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Same problem here with virgin media. This is pissin me off
gruff82 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 17:10
gruff82
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Also no option to hard wire? Wtf?
gruff82 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 17:34
Kuldiin
Forum Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 461
Also no option to hard wire? Wtf?
Think like the Wii, its an optional purchase.
Kuldiin is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 20:48
gruff82
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Used the instructions suggested by Callous and everythings up and running. Was a bit apprehensive as i dont know much about computers but wasnt hard at all. Still think people shouldnt have to go through this though to get online. Probably be a few sad faces on chtistmas morning. Good job i decided to get this set up for my son before then.
gruff82 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 21:18
gruff82
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Is all that done on the gamepad as its on about doing something on the computer, have peopel got to mess with their broadband settings on the computer and will changing anything cause problems with other devices connected wirelessly.
Follow the instructions and you should be fine. You are not changing any settings on your computer just copying what it says there onto the gamepad. Everything will remain the same with your connection and your pc. Only change will be settings on the gamepad.
gruff82 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 21:50
Rick Jones
Forum Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Essex, UK
Posts: 90
Will a USB Lan Converter work with a vable running to the modem.

The problem I have is the WiiU is downstairs the computer is up!

Found my IP address it is the last bit is **.***.**.221.96 so if I add 10 it would be what.

I know it;s already been answerd but can you just confirm that NONE of this type this here type that there happens on the computer please.

Rick (ever so thick!)
Rick Jones is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 23:22
MD1500
Forum Member
 
Join Date: May 2006
Location: UK
Posts: 12,649
Definitely seem to be a problem with Virgin. I've seen other forums complain about it too.
MD1500 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 23:43
gruff82
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Will a USB Lan Converter work with a vable running to the modem.

The problem I have is the WiiU is downstairs the computer is up!

Found my IP address it is the last bit is **.***.**.221.96 so if I add 10 it would be what.

I know it;s already been answerd but can you just confirm that NONE of this type this here type that there happens on the computer please.

Rick (ever so thick!)
the only thing you need to type in your computer is cmb in the search bar, click cmb, type ipconfig, hit enter. Whatever comes up you can write down and bring that to your wii u. Then just follow the instructions in the link Callous posted(big thankyou!). Your ip address should contain 4 groups of numbers seperated by dots. Add 10 to the last number so 96 becomes 106
gruff82 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 23:52
gruff82
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Definitely seem to be a problem with Virgin. I've seen other forums complain about it too.
Been having problems lately with xbox live disconnecting on virgin too. Maybee its theyre new hubs?
gruff82 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 00:29
FunkyJawa
Forum Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 405
What a farce.

My son couldn't wait and has played on it before i could do the first install, these instructions hopefully are working. It's downloading, having restarted a couple of times.

I miss the SNES.
FunkyJawa is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 01:31
gruff82
Forum Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
What a farce.

My son couldn't wait and has played on it before i could do the first install, these instructions hopefully are working. It's downloading, having restarted a couple of times.

I miss the SNES.
The good old days! Bring back the spectrum zx i say. Lookin forward to the Dizzy remake
gruff82 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 02:53
FunkyJawa
Forum Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 405
The good old days! Bring back the spectrum zx i say. Lookin forward to the Dizzy remake
lol. Ghostbusters on the Speccy was a seminal moment in gaming for me.

On a side note, those instructions above worked just fine!
FunkyJawa is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 15:55
Jamesollier18
Forum Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,736
just if anyone is interested here is the page to put the superhub into a modem mode then get yourself a better router like I have done, then you can by pass the trouble above.

http://help.virginmedia.com/system/s...MER_TYPE=Cable
Jamesollier18 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 20:11
Rick Jones
Forum Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Essex, UK
Posts: 90
Just done the cnd thing and Wii U found the modem and...

Can't conect to the internet as the signal from the modem is too poor

Still found a Lan Converter on ebay for 2 including delivery, better that than no conection at all.
Rick Jones is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2012, 16:17
kyresa
Forum Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Hampshire
Posts: 15,322
I am on Virgin, I only use my "superhub" as the modem though and have a belkin router on it. Mine connected fine.
kyresa is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2013, 21:25
Diamonds1
Forum Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Manchester
Posts: 934
Is there a pairing button you have to press on the router? If that isn't the problem..

...there's some instructions here that might help-

http://kotaku.com/5961600/if-your-wi...res-what-to-do
What a star! I've been struggling all afternoon to get my Wii U to connect to my Virgin Media Superhub.. these instructions worked! thankyou.
Diamonds1 is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2013, 20:11
Jonesey
Forum Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: XBL-J0n3seY.PSN-MrJ0n3s3Y
Posts: 678
Just done the cnd thing and Wii U found the modem and...

Can't conect to the internet as the signal from the modem is too poor

Still found a Lan Converter on ebay for 2 including delivery, better that than no conection at all.
What's odd is I bought one of THESE from Amazon and after running some online speed tests the wired connection is less than half the speed of the wireless one. I honestly don't know what to put it down to since my PS3 and 360 have good download speeds through ethernet cables...

Last edited by Jonesey : 20-02-2013 at 20:15. Reason: Spelling
Jonesey is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:50.