Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 
 

Signal Box on EE


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 12-12-2012, 19:08
DevonBloke
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Totnes, Devon
Posts: 2,375
Well she called back today. Left a message. Order still there but not processed.
She's escalated it to find out when it will be here.
I like EE Business
DevonBloke is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 12-12-2012, 20:24
Batch
Forum Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Swindon
Posts: 2,477
I suspect they will eventually. They're just being cautious to start with. Vodafone sell out as soon as they get them in. EE were always worried about macro interference.

The lady from tmobile who sold me mine today said they are now for all customers. I'm not a business customer, I wasn't put through to the business dept when I made my purchase.
Thanks, I guess I'll ring ans see then, though she is PAYG so not holding up hope. Still, at least Orange now have femto.
Batch is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 20:43
paulker
Forum Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 722
Well she called back today. Left a message. Order still there but not processed.
She's escalated it to find out when it will be here.
I like EE Business
I called cs again tonight. SHe said there was a problem processing them but now resolved. I havnt had a text from uk mail yet so delivery tomorrow doesnt look good.
paulker is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 22:25
wrexham103.4
Forum Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,897
I called cs again tonight. SHe said there was a problem processing them but now resolved. I havnt had a text from uk mail yet so delivery tomorrow doesnt look good.
i spoke to tmob today to, mines still waiting to be dispatched , and the order was placed yesterday (even tho it was ordered monday ) she also said its not going to be with me tomorrow. ive not had any text either yet
wrexham103.4 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 09:52
paulker
Forum Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 722
I got a text today saying delivery this afternoon.
paulker is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 10:02
DevonBloke
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Totnes, Devon
Posts: 2,375
I got a text today saying delivery this afternoon.
Woohoo! I do believe you will be first mate.
Had a second message from EE business last night. Only got it this morning (bad signal see!
She said I wouldn't get it today but it will be here Friday. Cool.
DevonBloke is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 12:26
Pagemakers
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 40
Mine arrived today. Very small and sexy looking.

Problem is when I call the T-Mobile activation number nobody has any idea how to active ate the device!!!!

Called twice now.
Pagemakers is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 13:36
Pagemakers
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 40
T-Mobile called me back after about an hour. Gave them the IMEI number from the box and it activated in about 20 mins.

I have gone from 0-1 bars of signal with GPRS to full bars and 3G anywhere in my house.

3G speed test results: Ping 99ms Download 9.02Mbs Upload 4.81Mbs

Call quality excellent.

Unlike the Vodafone box, you do not need to register mobile numbers. They just work. There is no admin access that I can see.

The device is a Nokia Siemens FAPr-hsp 5000
Pagemakers is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 13:44
paulker
Forum Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 722
T-Mobile called me back after about an hour. Game them the IMEI number from the box and it activated in about 20 mins.

I have gone from 0-1 bars of signal with GPRS to full bars and 3G anywhere in my house.

3G speed test results: Ping 99ms Download 9.02Mbs Upload 4.81Mbs

Call quality excellent.

Unlike the Vodafone box, you do not need to register mobile numbers. They just work. There is no admin access that I can see.

The device is a Nokia Siemens FAPr-hsp 5000
Sounds like devon bloke is going to crack open a bottle when he gets his
paulker is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 13:45
The Lord Lucan
Forum Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Scotland
Posts: 3,699
He'll probably Pass out from excitement when reads this

Reading the spec sheet Nokia recommends a home broadband connection of a minimum of 2mb down and 512kb (0.5mb) up.
The Lord Lucan is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 14:38
wrexham103.4
Forum Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,897
T-Mobile called me back after about an hour. Gave them the IMEI number from the box and it activated in about 20 mins.

I have gone from 0-1 bars of signal with GPRS to full bars and 3G anywhere in my house.

3G speed test results: Ping 99ms Download 9.02Mbs Upload 4.81Mbs

Call quality excellent.

Unlike the Vodafone box, you do not need to register mobile numbers. They just work. There is no admin access that I can see.

The device is a Nokia Siemens FAPr-hsp 5000
was it t-mobile business or normal that called you back?
wrexham103.4 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 14:45
Pagemakers
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 40
It was Tech Support. The number I initially called to activate the box as per the instructions in the box.
Pagemakers is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 17:09
wrexham103.4
Forum Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,897
do you have the number pls
wrexham103.4 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 17:15
Pagemakers
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 40
08009563146

And to confirm this is the tmobile activation line. Not the ordering line.
Pagemakers is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 17:18
wrexham103.4
Forum Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,897
08009563146

And to confirm this is the tmobile activation line. Not the ordering line.
ok thanks just calling now, plugged mine in 5 mins ago and the light is still flashing
wrexham103.4 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 17:26
Pagemakers
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 40
It won't work until they activate it.
Pagemakers is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 17:42
wrexham103.4
Forum Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,897
23 mins and still on hold
wrexham103.4 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 18:10
paulker
Forum Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 722
I called EE business. Answered in 1.25 seconds. They put me through to tech support and registered it for me. Its pretty good bit of kit. I notice that my iphone makes a beep when a call connects through the femto. Not sure if thats iphone specific.
paulker is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 18:14
paulker
Forum Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 722
Will put up a speed test through it with wifi off shortly (Sky fibre). I brought it home and am just waiting on it configuring itself
paulker is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 19:10
wrexham103.4
Forum Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,897
mines all activated now i know when im connected to the femto as my phone displays tmobile - orange , and we dont have orange 3G around here


where's Devon? wonder if his arrived
wrexham103.4 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 20:18
DevonBloke
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Totnes, Devon
Posts: 2,375
I'm here.
Mine came this afternoon.
Just plugged it in but no info on registering it!
I'll ring them in a mo when I've got the kids to bed!
Noticed it an 8 user device not 4 as advertised on the website.
This would be why Nokia recommend 2Meg.
Mines normally 1.6 which should be fine since there's only 2 handsets in the house.
Sight problem though. After a line fault my ADSL is 283Kbps. Great!!
The Dynamic Line Management hasn't brought the speed back up yet so I'm stuffed.
But when it is working, I'll probably have a coronary, yes.
DevonBloke is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 20:53
DevonBloke
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Totnes, Devon
Posts: 2,375
It says the device is HSPA but doesn't mention a "+".
Once Paulker get to test it on something faster than 20Meg we'll know.
Also I see they only recommend 2Meg download so there's a decent handset data connection. For most the data connection won't be used, only voice/sms.
I note they recommend 512 upload meaning that 512 must be enough for 8 Simeltanious calls.
Therefore my measly 283Kbps should be enough for at least 1 call which is all I need 90% of the time.
DevonBloke is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 20:55
DevonBloke
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Totnes, Devon
Posts: 2,375
BUGGER!! EE business gone home.
Aaarrrggghhhhh!!
DevonBloke is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 20:56
wrexham103.4
Forum Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,897
my broadband is 2.10 down and 0.39 up and the signal box works fine
wrexham103.4 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2012, 21:13
paulker
Forum Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 722
Well, I have done a speediest with wifi off and the speeds are rubbish. Less than 2 up and down. Switch wifi back on and way hay.
paulker is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:56.