Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

windows7 Unable to open any websites


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 07-01-2013, 17:09
primrosegirl
Forum Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Completely Lost
Posts: 1,247

Hi, I am writing this on my tablet which is connected via my BT modem. But I can't open any websites on my desktop PC at all. It just whirrs round and round, I've tried cleaning out any unneccessary files, but no luck. It was working once it had been rebooted a couple of times but now it doesn'nt want to know......any ideas guys?
primrosegirl is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 07-01-2013, 17:28
Rodney McKay
Forum Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6,842
Hi, I am writing this on my tablet which is connected via my BT modem. But I can't open any websites on my desktop PC at all. It just whirrs round and round, I've tried cleaning out any unneccessary files, but no luck. It was working once it had been rebooted a couple of times but now it doesn'nt want to know......any ideas guys?
Does Windows load correctly? (any error messages)

Which browser are you using and have you tried any others if you have them on your PC?

Do other internet services work, like say email?

Have you installed any software recently?

Take a look at your virus checker or firewall to see if you've got internet access disabled for some reason.

Is the PC connected to the router by cable or wifi? It might be worth doing a reset of the router anyway, there will probably be a reset button on it somewhere or just unplug the power and restart it.

In your network settings what does it tell you regarding your ethernet or wifi link?
Rodney McKay is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 17:30
soulboy77
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Herts
Posts: 14,376
Have you tried re-booting the modem router instead?
soulboy77 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 17:36
longzheng
Inactive Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 267
Hi, I am writing this on my tablet which is connected via my BT modem. But I can't open any websites on my desktop PC at all. It just whirrs round and round, I've tried cleaning out any unneccessary files, but no luck. It was working once it had been rebooted a couple of times but now it doesn'nt want to know......any ideas guys?
Try resetting your web browser's settings to see if that helps.
longzheng is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 18:14
primrosegirl
Forum Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Completely Lost
Posts: 1,247
Does Windows load correctly? (any error messages)

Which browser are you using and have you tried any o
thers if you have them on your PC?

Do other internet services work, like say email?

Have you installed any software recently?

Take a look at your virus checker or firewall to see if you've got internet access disabled for some reason.

Is the PC connected to the router by cable or wifi? It might be worth doing a reset of the router anyway, there will probably be a reset button on it somewhere or just unplug the power and restart it.

In your network settings what does it tell you regarding your ethernet or wifi link?
Hi Rodney,
Windows loads no problem no errors.
Using IE but also have Chrome and Modzilla, no luck there.
Have unplugged at the wall, same.
Had a look at network settings, not sure what I'm looking at but nothing jumps out.
McAfee antivirus has all green ticks, so looks OK
primrosegirl is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 18:32
psionic
Forum Member
 
Join Date: May 2002
Location: Crystal Palace TX
Posts: 18,869
Out of interest what happens if you type Google's IP address into the address bar of your browser?

http://74.125.224.72/
psionic is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 18:48
primrosegirl
Forum Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Completely Lost
Posts: 1,247
Out of interest what happens if you type Google's IP address into the address bar of your browser?

http://74.125.224.72/
Still the same, just whirrs round and round!
primrosegirl is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 18:49
primrosegirl
Forum Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Completely Lost
Posts: 1,247
Have you tried re-booting the modem router instead?
Yup, tried that too.
primrosegirl is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 18:57
primrosegirl
Forum Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Completely Lost
Posts: 1,247
well guys, after resetting the modem, I then restarted the PC and it opened! So I thank you all, but I don't know, but it looks like it just needed a kick up the b@&!
primrosegirl is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 19:34
Rodney McKay
Forum Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6,842
well guys, after resetting the modem, I then restarted the PC and it opened! So I thank you all, but I don't know, but it looks like it just needed a kick up the b@&!
Good, well done. I sometimes find one of my PC's will refuse to access the internet but another computer will. I usually find resetting the router cures it.
Rodney McKay is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 22:18
longzheng
Inactive Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 267
well guys, after resetting the modem, I then restarted the PC and it opened! So I thank you all, but I don't know, but it looks like it just needed a kick up the b@&!
I'm glad you've got the problem sorted, well done!
longzheng is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:15.