Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Streaming Radio via the BBC


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 03-02-2013, 10:15
GoodBuddy
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Harlington,Bedfordshire
Posts: 1,334

I have just reinstalled Windows 7 last week and have now tried to listed to some BBC stations via the website but when I click on listen live it is asking me to open a .pls file.
That's never happened before as it used to open it its player in firefox.
GoodBuddy is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 03-02-2013, 10:33
fmradiotuner1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: TheEssexSunshineCoast Clacton
Posts: 12,846
Maybe try installing this

http://get.adobe.com/flashplayer/
fmradiotuner1 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 10:39
anniebrion
Inactive Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 16,389
I use VLC, just look for the stations asx url.
anniebrion is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 11:05
GoodBuddy
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Harlington,Bedfordshire
Posts: 1,334

Just downloaded it but still the same.
GoodBuddy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 12:01
fmradiotuner1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: TheEssexSunshineCoast Clacton
Posts: 12,846
This is strange it should just go once you have flash another thing you could try is windows media player but that opens another player not a window.
fmradiotuner1 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 12:41
GoodBuddy
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Harlington,Bedfordshire
Posts: 1,334
Tried a reboot and still get this.

http://i307.photobucket.com/albums/n...psf4a60f2f.jpg
GoodBuddy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 13:08
ClarkF1
Forum Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: London
Posts: 4,989
Clicking on Listen should open a pop-up window with the player in it.

Have you got a pop-up blocker installed that's stopping this?
ClarkF1 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 13:26
GoodBuddy
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Harlington,Bedfordshire
Posts: 1,334
I could not see pop up blocker options in Firefox (I was looking under Tools).
When I click on listen live it does try to open a new window (the player) but closes straight away and then the message appears.
GoodBuddy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 15:25
Oscar_
Forum Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Surbiton
Posts: 1,409
Since you have reinstalled your OS you probably need to set the file associations so that when you click on a .pls file in Firefox it launches (and plays in) a suitable player whether that be embedded or standalone. Often when you install a player it will set those file associations for you automatically which is probably why it was working before.
Oscar_ is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 16:27
radioanorak
Forum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Faliraki,Rhodes, Greece
Posts: 1,661
Forget trying to listen using iplayer or radio player
Use Tapinradio player
It comes with loads of stations pre installed like BBC National & local or add urls for yourself
radioanorak is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 17:17
mac2708
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,944
Link not working
We're sorry, we cannot find the page you requested.

I could not see pop up blocker options in Firefox (I was looking under Tools).
When I click on listen live it does try to open a new window (the player) but closes straight away and then the message appears.
In Firefox go to Tools>Options>Content but I have it set to block popups but BBC radio on iPlayer works OK.

Also have a look in Tools>Add-ons>Extensions in case there's anything there (unlikely) causing the problem
mac2708 is online now   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 17:24
GoodBuddy
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Harlington,Bedfordshire
Posts: 1,334
Link not working
We're sorry, we cannot find the page you requested.



In Firefox go to Tools>Options>Content but I have it set to block popups but BBC radio on iPlayer works OK.

Also have a look in Tools>Add-ons>Extensions in case there's anything there (unlikely) causing the problem
Sorry the link is now
http://i307.photobucket.com/albums/n...ps181af7ab.jpg

I had a look at the add ons but there is nothing causing the issue. I only have facebook,ebay and WOT add ons, the ones I had before I reinstalled and when it seemed to work fine.
GoodBuddy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 17:45
mac2708
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,944
When you select and click on Open With>Browse what options are available?
There should be an option to choose and set a default program
mac2708 is online now   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 17:53
anniebrion
Inactive Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 16,389
What happens if you try under IE?
anniebrion is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 19:12
GoodBuddy
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Harlington,Bedfordshire
Posts: 1,334
When you select and click on Open With>Browse what options are available?
There should be an option to choose and set a default program
Nothing that works. I have the option of media centre,IE or windows media player. None of them can play the .pls file.

Whats bugging me is that it worked fine before I reinstalled Windows.

What happens if you try under IE?
It asked me to install flash which i did earlier.However i installed it again and it works fine under IE. Still nothing in firefox.
GoodBuddy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 19:15
anniebrion
Inactive Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 16,389
It asked me to install flash which i did earlier.However i installed it again and it works fine under IE. Still nothing in firefox.
IE has a different version of flash than other browsers.

Backup your firefox profile then completely uninstall firefox deleting the profile folder, then re-install firefox. Something in firefox or it's profile sounds like it may be dodgy
anniebrion is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 20:30
GoodBuddy
Forum Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Harlington,Bedfordshire
Posts: 1,334
IE has a different version of flash than other browsers.

Backup your firefox profile then completely uninstall firefox deleting the profile folder, then re-install firefox. Something in firefox or it's profile sounds like it may be dodgy
Just uninstalled then reinstalled. Same problem.
Going to just have to accept this issue, it may fix itself in the future.
I have downloaded tapinradio so will make do with that.

Thanks for all the advice though everyone.
GoodBuddy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 21:00
Simon Rodgers
Forum Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,615
Isn't pls something to do with Winamp and a playlist in particular?
Simon Rodgers is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 22:45
mac2708
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,944
.pls explained here http://pcsupport.about.com/od/fileex...f/pls-file.htm

OP when you select 'Open with' it may only show media centre,IE or windows media player but you are also offered to browse for suitable programs on the PC
VLC/iTunes/RealPlayer/Media Player Classic (and many others) will all handle .pls files
http://pcsupport.about.com/od/fixthe...defprogram.htm
mac2708 is online now   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 10:00
anniebrion
Inactive Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 16,389
You could try the Firefox beta as this is what I'm running and it works fine.
anniebrion is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 16:38
REDBUS
Forum Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,978
you'll need to install flash plug-in for fire-fox (if not already) ,should work o.k. after that
REDBUS is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:09.