Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Fat 32


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 15-02-2013, 18:06
newbee
Forum Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 579

Hi there, I have an external HDD which I want to put MP3 files (music) and images, I will be playing the music through my BD player which advises to format to Fat32, would I be able to store both on this fromat? do I need to partion it?
as you can tell I not up any speed with thses things.

Thanks in advance
newbee is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 15-02-2013, 18:26
Stig
Forum Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sandy Heath, Beds, UK
Posts: 7,098
How big is the disk in gigabytes?

You should be fine.
Stig is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 20:22
newbee
Forum Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 579
Thanks for the reply, the HD is 500GB
newbee is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 20:27
Maxatoria
Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6,558
500gb is plenty for mp3's and pic's
Maxatoria is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 21:38
newbee
Forum Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 579
Hi again, inserted HD and can't find option to format! am II missing somehting?
newbee is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 22:33
LION8TIGER
Forum Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,503
If you open 'computer' or 'my computer' and you can see the drive then right clicking it should give you the option to format.
A quick format should be OK.
LION8TIGER is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 23:01
whoever,hey
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29,971
If you've only inserted the HD, then you'll have to go to disk manager and stick a least one partition on the drive. My computer wont see it till then.
whoever,hey is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 00:14
s2k
Forum Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,110
Theres a good chance its already pre-formated as FAT32. Give it a try and see.

If its not then you will need to download a tool to format it to FAT32 as Windows wont allow you to make a new volume over 32gig in this format (though it has no objections to reading/writing to existing ones).

The HP disk utility should do the job.
s2k is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:02.