Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Wireless Repeaters & YouView


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 21-02-2013, 13:22
cadam
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Oxfordshire
Posts: 304

Are wireless repeaters any good?
Are Freeview YouView boxes compatible?
I'm trying to avoid running cables around the room.
cadam is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 21-02-2013, 13:51
chrisjr
Forum Member
 
Join Date: May 2004
Location: Reading
Posts: 21,584
Define wireless repeaters? Do you mean a device that receives the WiFi signal from your main router and re-broadcasts it or HomePlug/PowerLine type devices that plug into the mains to carry the signals to and from the router?

Either way they use bog standard networking protocols. So if any device you propose to attach uses the same bog standard protocols then they will be compatible.

Freeview YouView boxes use wired ethernet usually (can't think of any using WiFi) so a HomePlug may be the easier option than WiFi. And you can get HomePlug units with a built in network switch for the remote end so you could plug up to four devices in at the same time to share the connection. Handy if you've got a Smart TV or other devices that can connect to the internet or stream media files.
chrisjr is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2013, 15:42
cadam
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Oxfordshire
Posts: 304
Thanks. I will look into getting HomePlugs
cadam is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2013, 15:53
cadam
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Oxfordshire
Posts: 304
...I have seen these on eBay...

http://www.ebay.co.uk/itm/300Mbps-Wi...item43b7035c9d

It looks like you then connect to set top box via wire.

What do you think?
cadam is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2013, 16:50
Stig
Forum Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sandy Heath, Beds, UK
Posts: 6,612
...I have seen these on eBay...

http://www.ebay.co.uk/itm/300Mbps-Wi...item43b7035c9d

It looks like you then connect to set top box via wire.

What do you think?
Personally, I wouldn't.

For video streaming, you want a fast stable connection. HomePlugs are a much better option.
Stig is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2013, 16:58
cadam
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Oxfordshire
Posts: 304
Thanks
cadam is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:17.