Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 
 

Universal Remotes: Humax HDR-1000S


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 03-06-2013, 13:25
Skylover4life
Forum Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newcastle
Posts: 1,108

Hi all.

Got my Humax HDR-1000S 1TB box this week and I do love it! However I dislike the remote and being unable to control my amp from the remote control - and the volume control on the Humax box is not consistent in all the apps.

Anyone able to recommend a non-expensive Univeral remote control that is able to control the Humax box and my Yahama amp (most have the amp codes as it's a common code even Sky and Virgin remotes have the amp codes)

Was looking at http://www.oneforall.co.uk/en_UK/pro...t/377/simple-4 but it doesn't say weather it supports the Humax box.

Cheers
Skylover4life is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 03-06-2013, 13:52
chrisjr
Forum Member
 
Join Date: May 2004
Location: Reading
Posts: 21,285
If I recall correctly the HDR-1000S uses the same basic remote as other Humax units. I have seen threads on DS about the 1000S remote controlling Humax Freeview recorders and vice versa for example.

The One For All website doesn't seem to recognise the HDR 1000S but does know about the HDR Fox T2 Freeview recorder. It gives a code of 2443. So it might be worth giving that a go and see what happens.

Or maybe get a different Humax remote that can control multiple devices such as this for the Fox T2?

http://www.amazon.co.uk/HUMAX-FOX-RE.../dp/B003HSHNHA
chrisjr is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2013, 14:09
-GONZO-
Forum Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Kent
Posts: 7,682
I've got a Smart Control One For All remote http://www.oneforall.co.uk/en_UK/pro...4/smartcontrol
Its got some basic Humax functions pre-installed, but its also a learning remote so you can copy all existing buttons from the original remote and and save them to any button you like on the one for all remote.
-GONZO- is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2013, 16:28
Mickey_T
Forum Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,752
Get a Harmony 300

It'll control 4 devices and is under 20.

It's very easy to programme via their web app too.
Mickey_T is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 00:03
Nosferatu
Forum Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Marlow, Bucks
Posts: 114
I use a Logitech Harmony 600 remote with the HDR-1000S and it works well. The 600 is about twice the price (40) of the 300 (19) but has a small LCD screen on which you can program additional buttons to scroll through (using a PC and USB), e.g. Recordings. It's activity based and will automatically turn on/off TV, PVR and Amp (and DVD/Blu-ray) as required.

The HDR-1000S is a bit backward when it comes to remote codes though, it has no discrete on/off commands, only a toggle. At least on the older Humax HDR you could use a number to turn the box on and the toggle to turn it off, but not on the Freetime box, only the power button works when it's in standby. So much for progress.
Nosferatu is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:27.