Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Icons on desktop moving


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 05-07-2013, 00:19
Midnight Moggy
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,690

Why do Icons not stay where I put them on the desktop? Whenever I switch my computer on, I often find that they have gone back to their previous layout.

The McAfee icon in particular refuses to stay where it is put, and always migrates back to the same position!

Only a minor issue I know, but I just wondered if anyone knows why this happens?

Thanks.
Midnight Moggy is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 05-07-2013, 07:59
Daedroth
Forum Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2,954
Make sure you haven't got 'auto arrange' selected. You can check this by right clicking the desktop, selecting view then removing the tick from 'auto arrange'.
Daedroth is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 08:33
Stig
Forum Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sandy Heath, Beds, UK
Posts: 6,695
Is your PC connected to a TV, or do you turn your PC on while the monitor is off?

I have found that if the PC thinks the monitor or resolution has changed, the desktop icons change location to suit the 'new' screen size.
Stig is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 16:16
DarkestHour
Forum Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: High Wycombe, UK
Posts: 1,355
Yeah, sounds like your desktop is reacting to changes in resolution and re-arranging the icons according to that new resolution.
DarkestHour is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 21:10
Midnight Moggy
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,690
Thanks very much for the replies.

Make sure you haven't got 'auto arrange' selected. You can check this by right clicking the desktop, selecting view then removing the tick from 'auto arrange'.
I checked and no I don't have auto arrange selected.

Is your PC connected to a TV, or do you turn your PC on while the monitor is off?

I have found that if the PC thinks the monitor or resolution has changed, the desktop icons change location to suit the 'new' screen size.
It's not connected to a TV, and it's a laptop, so no separate monitor.
Midnight Moggy is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 21:19
Midnight Moggy
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,690
Yeah, sounds like your desktop is reacting to changes in resolution and re-arranging the icons according to that new resolution.
I haven't altered the resolution myself. It just stays on the recommended 1366 x768. Unless maybe something is causing the computer to make automatic adjustments by itself? But I haven't noticed any obvious difference; the display always seems to look as sharp and clear as normal.
Midnight Moggy is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 22:18
mac2708
Forum Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3,003
One more thing to try........
Right click on the desktop click 'Personalize' then 'Change desktop icons' and make sure that 'Allow themes to change desktop icons' is not ticked
mac2708 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 00:21
evil c
Forum Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Wirral Peninsula
Posts: 3,191
You say you haven't got 'auto arrange' selected, but do you have 'align icons to grid' instead?
evil c is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 18:46
Midnight Moggy
Forum Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,690
You say you haven't got 'auto arrange' selected, but do you have 'align icons to grid' instead?
No, it's not that either.

One more thing to try........
Right click on the desktop click 'Personalize' then 'Change desktop icons' and make sure that 'Allow themes to change desktop icons' is not ticked
This appears to have been the problem! Thanks very much.
Midnight Moggy is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:18.