Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

Latest Chrome update changes


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 28-08-2013, 21:39
Mr. Cool
Forum Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,469

Has anyone noticed that in the latest stable Chrome version (29.0.1547.62) there has been a change to the font size in the address bar? There's also been a another change to the omnibox results too.

Not sure whether it's a good/bad change in terms of functionality.

http://postimg.org/image/40qq1kzrr/full/
Mr. Cool is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 28-08-2013, 22:24
noise747
Forum Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Herefordshire
Posts: 17,252
i don't know, I use a chrome clone and I am still on version 22. something or other.
but it looks different from your picture.
noise747 is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2013, 22:36
Pencil
Forum Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 3,499
I stopped using Chrome after an update a year or so ago. Every time a new tab was opened, instead of my homepage, some Google apps page appeared and there was no way (I found) of changing it.
Pencil is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2013, 23:42
LION8TIGER
Forum Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,277
Looks bigger, I think.
I don't use Chrome much but went to 'about Chrome' and it started updating but stayed on 0% for 10 minutes and was using all my processor and loads of ram, had to be shut down with task manager.
I uninstalled and and then installed the new version and that went smoothly.
LION8TIGER is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2013, 00:38
max99
Forum Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 8,631
I stopped using Chrome after an update a year or so ago. Every time a new tab was opened, instead of my homepage, some Google apps page appeared and there was no way (I found) of changing it.
Settings / On Startup / Open a specific page or set of pages.
max99 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2013, 01:37
Helmut10
Forum Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 398
I think the Address Box text font is marginally larger, so trivial I'm not so sure.

Whilst you can set the Opening/Home page, you can't with the New Tab, that is limited to 2 choices (I think....).

Go to the bottom of the New Tab page and you have a choice of 'Most Visited or 'Apps'. This seems to hold the next time you open Chrome.

Personally I use 'about:blank' for Homepage, or a number of Tabs, but you cannot do that for New Tabs.

The updating as mentioned is clunky. I have to exit via the Task Manager and Re-Boot, and then go back to 'About' again and eventually it says 'Re-Start Chrome'.

I thought that was due to me stopping/fiddling with the Google Update Tasks in the Windows Scheduled tasks, two of them. Irritating overly frequent auto-updating I don't like.
Helmut10 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2013, 11:17
Shimano
Forum Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 81
Wish they'd add a proper drop-down history like IE and a 'go' button. Also I wish 'open in new window' would follow the same metrics as the parent window instead of being in a different position.
Shimano is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2013, 12:03
radioanorak
Forum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Faliraki,Rhodes, Greece
Posts: 1,661
Comodo Dragon is based on Chrome & does have a drop down history
radioanorak is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2013, 12:10
BeethovensPiano
Forum Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: ♫ At The Keyboard ♫
Posts: 9,754
Yes, the font is bigger and heavier.
BeethovensPiano is online now   Reply With Quote
Old 29-08-2013, 12:32
JeffG1
Forum Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Newbury
Posts: 4,805
I stopped using Chrome after an update a year or so ago. Every time a new tab was opened, instead of my homepage, some Google apps page appeared and there was no way (I found) of changing it.
Why would you want your home page to appear (again) when opening a new tab?

Rather than display a blank page, it normally shows thumbnails of your 8 most visited pages OR the Google apps page. You can choose which you want by clicking the tab at the bottom of the screen. I don't see a problem.
JeffG1 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2013, 17:10
radioanorak
Forum Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Faliraki,Rhodes, Greece
Posts: 1,661
I am using Comodo Dragon based on Chrome.My home page is set as about:blank
So tabs also open as a blank page
radioanorak is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2013, 12:57
niceguy1966
Forum Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,403
Why would you want your home page to appear (again) when opening a new tab?

Rather than display a blank page, it normally shows thumbnails of your 8 most visited pages OR the Google apps page. You can choose which you want by clicking the tab at the bottom of the screen. I don't see a problem.
Because MY home page has links to about 30 sites I use regularly, several RSS feeds and other widgets.

I'd very much like my home page on new tabs.
niceguy1966 is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2013, 13:56
max99
Forum Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 8,631
Settings / On Startup / Open a specific page or set of pages.
Turns out this doesn't actually work, but there are extensions available which will allow you to customise the New Tab.

https://chrome.google.com/webstore/d...iopdcmna?hl=en
max99 is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2013, 16:33
Gary_LandyFan
Forum Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3,104
I noticed this.

Also mine updated itself two days ago and it lost all of my settings, luckily it didn't get rid of my bookmarks.
Gary_LandyFan is online now   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:53.