Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 
 

HDMI from pc to tv problems..


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 20-11-2013, 20:59
wozski
Forum Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205

I have a hdmi lead going from my pc to my tv.
However When I use catalyst control center to do this ( on my pc graphics card ), i encounter some problems.
I set my tv as the second display
I set it up as theater mode ( to utilize the whole screen )
I then alter the resolution to 1920 x 1080 60hz.
Click ok and then the picture on my tv is perfect but my monitor is stretched and not how it should be.
Can anyone point me in the right direction?
cheers in advance!!
wozski is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 20-11-2013, 21:19
chrisjr
Forum Member
 
Join Date: May 2004
Location: Reading
Posts: 20,371
Have you set the two displays as Clone or Extended Desktop? In Clone both displays show the same thing and have to be the same resolution. In Extended desktop they can display different images and be different resolutions.
chrisjr is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2013, 20:18
wozski
Forum Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 205
Thanks for the reply.
I have it on clone and cinema mode.
I am trying to watch a film but the black bars on the screen are too big ( top and bottom of screen )
Apart from altering this on my tv itself is there anything else i can do?
cheers
wozski is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2013, 22:01
tealady
Forum Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: colchester
Posts: 9,675
Use extended as chrisjr suggested.
tealady is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2013, 22:51
chrisjr
Forum Member
 
Join Date: May 2004
Location: Reading
Posts: 20,371
Thanks for the reply.
I have it on clone and cinema mode.
I am trying to watch a film but the black bars on the screen are too big ( top and bottom of screen )
Apart from altering this on my tv itself is there anything else i can do?
cheers
Use extended mode. In this mode both displays become separate parts of the desktop. Crucially they can have different resolutions which is not possible in Clone mode.

So you can set the computer monitor resolution to whatever is appropriate to that and the TV can be set to 1920x1080.

Unlike clone mode where both computer monitor and TV have to display exactly the same thing, extended mode lets you display separate application screens on each.

So, for example, you could have the movie play on the telly and surf the web on the computer at the same time (if your computer is up to the task )
chrisjr is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:43.