Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 
 

How to get Sky upstairs?


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 20-02-2006, 20:19
Techno05
Forum Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5

Hey guys,

Was wondering, what is the best way of ensuring good quality of sending sky to one of the TV's upstairs? Also is there a way to send it to all 3 TV's upstairs?

thanks,
Techno.
Techno05 is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 20-02-2006, 20:22
billybob
Forum Member
 
Join Date: May 2002
Location: next door
Posts: 450
check out the tvlink website
www.tvlink.co.uk
billybob is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2006, 20:48
Techno05
Forum Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
I don't understand this, what do you buy? How do you connect it up? From what i can see, this only enables you to use the remote upstairs.
Techno05 is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2006, 21:40
mrvanx
Forum Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: York, N Yorks
Posts: 711
I use one of THESE to get sky upstairs, you could buy 2 additional receivers then its on all 3 tvs upstairs?!

Do all the tvs have scart sockets??
mrvanx is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2006, 23:34
davesull
Forum Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Manchester
Posts: 1,663
Originally Posted by Techno05
I don't understand this, what do you buy? How do you connect it up? From what i can see, this only enables you to use the remote upstairs.
You're right, you need to run some co-ax to the upstairs room. Alternatively take mrvanx's advice and buy a digisender.
davesull is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 10:56
Techno05
Forum Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Whats a co-ax?

Mrvanx, what is the quality like?
Techno05 is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 15:56
stephen25uk
Forum Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 342
hi mate
i also have three tvs upstairs,here is my set up
i ran a single length of coax cable(good quality) from the rf2 output on my digibox to my loft.

i bought a 4 way slx distributution amplifier from ebay for 20 quid including the postage and connected the coax from downstairs to it,from there i ran 3 seperate lengths of coax from the amplifier to all 3 tvs it really is easy mate

the amplifier runs from the power of the digibox so you dont need to have power in the loft and the best bit is it has digital bypass feature which means i can connect magic eyes to all 3 tvs upstairs and controll y sky box from anywhere in the house

hope this helps
stephen25uk is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 17:14
DALIM12
Forum Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 202
argos sells an av sender for 25 which i think is very good value
DALIM12 is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 22:40
Sam Radford.
Forum Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: N Yorks
Posts: 13,712
Maybe I misunderstood Techno05's first post but I assumed that "good quality" meant something better than the crappy video and mono audio from the RF output. That being the case, a videosender might be an option (although it doesn't work for everyone) or a system such as the "MileStone CAT5E" (not cheap).
Sam Radford. is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 22:48
mrvanx
Forum Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: York, N Yorks
Posts: 711
Originally Posted by Techno05
Whats a co-ax?

Mrvanx, what is the quality like?
Co-ax is the round cable you use to get the signal from your roof-top aerial, also the signal from your dish gets to the set-top box with special coax.

The quality from the digisender is exactly how it is downstairs, is REALLY good. I work at Argos and can say the 25 quid AV sender is total garbage (ive used that one first) its no good at all the digital phone, Wifi and microwave drive them MENTAL. With the Digisenders the only thing that it doesnt like is the microwave but thats a VERY small price to pay.
mrvanx is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2006, 13:01
JasonLVC
Forum Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1
I've got a digisender and they are very good, but when I upgraded my CRT to an LCD, the picture quality was terrible.

These videosenders only send the signal in RF/Composite even though they connect via Scart.

Just thought I'd let you know of my experience.
JasonLVC is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2006, 13:07
corinnescott104
Forum Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 41
i have an av sender that i got from argos 24.99 to send it to one room up the stairs no wires no hassle even the remote works with it great picture just like watching sky in the livingroom
corinnescott104 is offline   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:02.