Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 

No sound on PS3?


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 23-03-2007, 20:16
feelfree
 
Posts: n/a

Can someone help ive had my PS3 all day and I still cant get any sound on it. I have it conected with an HDMI cable and have just had to buy a new one cause was told mine could be faulty but im still not getting any sound everythime I select the HDMI as the audio output it keeps saying this HDMI does not support audio output but it clerely does because it works ok on other items, any help would be apprciated, I hear people have these problems with xbox360 and had to switch something on so dont know if that may be the reason on PS3, Im so upset at the minute


Last edited by feelfree : 23-03-2007 at 20:17.
  Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 23-03-2007, 20:21
Clapton=God
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,208
Are you playing GTHD because there have been problems with the sound on that. If not then try it on another TV, if still nothing then it sounds like a fault on your PS3
Clapton=God is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2007, 21:25
feelfree
 
Posts: n/a
no cant get any sound at all I just dont understand it cause the picture is fine just no sound
  Reply With Quote
Old 23-03-2007, 21:42
Clapton=God
Forum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,208
The only time i have had a similar thing happen is when the plug into the back of my TV came loose, sorry i can't really help you
Clapton=God is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2007, 23:48
aaron30
Forum Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 18
Have you tried using the AV adaptor & plugging the red & white leads into your TV or speakers? Then change your audio output to AV.
aaron30 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 22:47
Automan
Forum Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: South Coast, UK
Posts: 4,941
Not all amps and TV handle HDMI audio.
To link to my current amp I had to change the audio output in PS3 to use optical not HDMI

Under Settings, Audio Output Settings try Digital Out (Optical) - if you have such a cable.

Automan.
Automan is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 17:42
OneManTagTeam
Guest
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,892
im having the same problem, my ps3 is connected to tv via hdmi & i used the cable supplied with the ps3 to connect tom my amp but cant get any sound even though i changed the setting, just wont work! my sky hd is wired up the same way and is fine
OneManTagTeam is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 18:20
x-p-d
Forum Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Portsmouth (Rowridge TX)
Posts: 7,052
You have to change the output formats to the alternative.

http://manuals.playstation.net/docum...diooutput.html
x-p-d is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2007, 12:55
scone
Forum Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Nottingham
Posts: 12,469
My sound is fine, apart from Motorstorm, one track on that over deviates.
scone is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
Old 31-03-2007, 14:31
NorfolkBoy1
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norwich
Posts: 4,056
I was having a similar problem, mainly down to the HDMI output settings.

Having checked the correct boxes to get audio from games (which were silent when I first set up the PS3), I found I was only getting partial audio (dialogue not working) from DVD playback.

I fixed this by unckecking a load of boxes, and got the DVDs to start talking, but then found the games were silent again

This morning i set the HDMI output setting to automatic (rather than manual) and lo and behold, both games and DVDs have audio!

The lesson of my experience: The PS3 is far more intelligent than me.
NorfolkBoy1 is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:07.