Digital Spy

Search Digital Spy
 

DS Forums

 
 
 

Can ipod touch play .wma an mp3 files??


Reply
Thread Tools Search this Thread
Old 18-12-2008, 10:44
biggebruv
Forum Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Dublin,Ireland
Posts: 6,374

Gettin one 2day for a bargain price its 60gb

but am wondering will it play mp3 an wma files downloaded from limewire or watever or
is it stirictly itunes files only ?

any help plz?

so basicly i hav a creative zen M will it play all the song formats i have from that?
biggebruv is offline   Reply With Quote
Please sign in or register to remove this advertisement.
Old 18-12-2008, 10:53
Scrolllock
Inactive Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,378
Gettin one 2day for a bargain price its 60gb

but am wondering will it play mp3 an wma files downloaded from limewire or watever or
is it stirictly itunes files only ?

any help plz?

so basicly i hav a creative zen M will it play all the song formats i have from that?
Of course for MP3 files but no for WMA, a Microsoft product. As far as I recall iTunes can automatically convert non-protected WMA files to say AAC or MP3. Options for the protected WMA files will end up hurting quality from encoding or recording something that is already compressed.
Scrolllock is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 11:05
biggebruv
Forum Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Dublin,Ireland
Posts: 6,374
Ok thks for that
a friend can get me one for 60 euro later today.

im not on itunes so jus thought id make sure then .
what video formats does it hav
.avi?

iv nevr had an ipod before so im a newbie with these
biggebruv is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 13:18
Sananda Maitreya
Forum Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,688
not without converting them. here is a page containing the formats it uses for video: http://www.apple.com/ipodtouch/specs.html
Sananda Maitreya is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 14:02
MrKev
Forum Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Durham
Posts: 1,636
Are you sure you're getting an ipod touch?

You mention it's 60gb but the touch only comes in 8,16 and 32gb sizes. The only 60gb iPods aren't even current and will be an old model.

Or was it simply a typo and you meant 16gb?
MrKev is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 14:36
biggebruv
Forum Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Dublin,Ireland
Posts: 6,374
Ops sorry typo
i ment im geting it for
60euro
and its a 16gb model.
biggebruv is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 14:53
biggebruv
Forum Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Dublin,Ireland
Posts: 6,374
Do they have an SDCard slot??

jus cant wait to get it nnow really!
biggebruv is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 15:12
MrKev
Forum Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Durham
Posts: 1,636
No SD card slot, just the internal memory.

You can probably answer a lot of your own questions by just going to the website:

http://www.apple.com/ipodtouch/features/

60 Euros seems daft cheap - are you sure it's legit?
MrKev is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 15:30
Sananda Maitreya
Forum Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,688
Do they have an SDCard slot??

jus cant wait to get it nnow really!
i very much doubt it will suit you.
Sananda Maitreya is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 16:10
Sulriss
 
Posts: n/a
Jailbreak it. You'll have more options then.
  Reply With Quote
Old 18-12-2008, 16:41
Havelock Vetinari
Forum Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Mended Drum
Posts: 13,714
Jailbreak it. You'll have more options then.
Sure then it goes wrong and Apple won't repair it.
Havelock Vetinari is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 17:48
biggebruv
Forum Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Dublin,Ireland
Posts: 6,374
i very much doubt it will suit you.
probly not but 60euro HELL! i aint gonna say no
biggebruv is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 18:54
gillyallan
Forum Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 26,092
Ok thks for that
a friend can get me one for 60 euro later today.

im not on itunes so jus thought id make sure then .
what video formats does it hav
.avi?

iv nevr had an ipod before so im a newbie with these
I'm probably wrong but I think the only way you can communicate with the touch is via itunes, so you will probably have to install itunes. You obviously dont need the store though (but will want it eventually so you can get apps for free)

The touch doesnt show up as a device in windows like an external drive or such.
gillyallan is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 18:55
scofield
Forum Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Aberdeen
Posts: 2,565
probly not but 60euro HELL! i aint gonna say no
If you're getting them where I think you are getting them, I'd ask to try it out first, the uncle was telling me, that his mate got one on the cheap, some lad out in santry must've got em off the back of a truck, too bad they were all bust, and prob on their way to Cork to be fixed.

If you're getting it off a mate grand, but if its a clock and dagger sorta affair, give it a bash before buying it
scofield is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 21:16
Sulriss
 
Posts: n/a
Sure then it goes wrong and Apple won't repair it.
Well thats easy, you just un jailbreak it if you have a problem.
  Reply With Quote
Old 12-09-2013, 09:57
hermann_pernell
Forum Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
In order to play WMA on iPod touch, we had better convert WMA to iPod more compatible audio format like convert WMA to Apple Lossless, MP3, AAC, AIFF or WAV.

As for me, i use iDealshare VideoGo which has both Mac and Windows version. It can fast and batch convert WMA to other popular audio format or convert almost all kinds of video or audio formats to WMA audio format.
hermann_pernell is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 10:43
paulj48
Forum Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 932
nice first post Hermann, replying to a topic nearly 6 years old
paulj48 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 19:31
alan1302
Forum Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: West Yorks
Posts: 5,504
nice first post Hermann, replying to a topic nearly 6 years old
Strange he recommends some software you have to pay for as well
alan1302 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 19:38
psionic
Forum Member
 
Join Date: May 2002
Location: Crystal Palace TX
Posts: 18,577
Strange he recommends some software you have to pay for as well
Obviously some crazy coincidence
psionic is offline Follow this poster on Twitter   Reply With Quote
 
Reply



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:22.